Alegeri locale și parlamentare noi! Aproape 5 mii de angajați ai MAI vor asigura ordinea publică

Alegeri locale și parlamentare noi! Aproape 5 mii de angajați ai MAI vor asigura ordinea publică

În ziua alegerilor – 20 octombrie 2019, ordinea și securitatea publică va fi asigurată de 4780 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Despre aceasta a anunțat Veaceslav Balan, șeful adjunct al Direcției Generale Securitate Publică a IGP, în cadrul unui briefing de presă, informează OFICIAL.

„În ziua alegerilor vor fi la datorie 4780 de angajați ai MAI, dintre care: 4400 polițiști și 380 funcționari cu statut special. La Consiliile Electorale de Circumscripție vor fi 3877 de angajați, care vor asigura ordinea și securitatea publică, încălcările vor fi documentate de 257 angajați, iar monitorizarea va fi efectuată de 285 de polițiști”, a spus Balan.

De asemenea, el a spus că vor fi pregătite grupele operative de urmărire penală, de intervenție 112 și echipaje de fluidizare a traficului.

„În suportul poliției va fi antrenat Inspectoratul General de Carabinieri, care va asigura paza și rezerva, în caz de escaladare a situației”, a subliniat el.

Balan a venit și cu unele recomandări pentru buna desfășurare a alegerilor și a amintit că, conform legii, în ziua alegerilor și în ziua precedentă alegerilor este interzisă agitația electorală.

Cristina Gurez

Share