Analist politic: Maia Sandu ar fi putut câștiga dacă se pregătea de o luptă față în față cu Igor Dodon și să-l pună într-o situație penibilă

Analist politic: Maia Sandu ar fi putut câștiga dacă se pregătea de o luptă față în față cu Igor Dodon și să-l pună într-o situație penibilă

Analistul politic Igor Boțan consideră că este o mare greșeală din partea candidatului la prezidențiale Maia Sandu să nu participe la dezbateri cu contracandidatul său – Igor Dodon, transmite OFICIAL.

Igor Boțan a spus că Maia Sandu ar fi fost înarmată în cadrul acestor dezbateri și le-ar fi câștigat.

„Ceea ce am înțeles în atitudinea ei față de Igor Dodon este că el este un mincinos, după ce a lansat atacurile împotriva ei și îl detestă. Asta nu e motiv să nu participe la dezbateri. Ea ar fi fost înarmată. Domnul Dodon și-a publicat în avans cele 10 acuzații pentru Maia Sandu, pe care dacă ea le citea, găsea replici excelente pentru Igor Dodon. Ceea ce face Igor Dodon și echipa sa, atunci când o atacă, de exemplu cu susținerea gay-lor în R. Moldova, pentru dna Sandu era suficient ca participant la marșul solidarității cu femeile, să-l citeze pe Putin, că împărtășește punctul său de vedere, care sună în felul următor: „…vă asigur că lucrez cu astfel de oameni, uneori acord și medalii și ordine de stat pentru realizările într-un domeniu sau altul. Avem relații absolut normale și nu văd nimic special aici. Se spune că Piotr Ilici Ceaikovski a fost homosexual, cu toate acestea nu-l iubim pentru asta, dar el a fost un muzician grozav și cu toții îi iubim muzica…”.

„Cred că sunt atâtea lucruri pe care putea să le facă să combată și să-i dea cu fizionomia în ceea ce a făcut, mai ales că domnul Dodon este cel care invidiază poporul rus pentru că are un astfel de președinte ca Putin. Ar fi putut câștiga dacă se pregătea de o luptă față în față cu Igor Dodon și să-l pună într-o situație penibilă și consider că a făcut o mare greșeală că a respins această posibilitate”, a spus Igor Boțan, în cadrul dezbaterilor publice organizate de agenția de presă IPN.

Cristina Parfeni

Share