Acordul politic al viitoarei alianțe este gata

Acordul politic al viitoarei alianțe este gata

Reprezentanţii grupurilor de lucru susţin că acordul politic privind formarea majorităţii parlamentare este gata în proporţie de 99%. Despre aceasta s-a anunțat ieri, după o nouă ședință de lucru.

„Grupurile de experţi au definitivat acordul de constituire a alianţei. Practic, la nivel de 99% este gata. Au mai rămas câteva momente de precizare, pur redacţionale şi sperăm ca deja liderii să ajungă la un acord politic în ceea ce ţine de responsabilităţile pe fiecare domeniu. În principiu, textul acordului poate fi semnat în orice moment, când avem decizia finală”, a declarat deputatul Partidului Democrat, Sergiu Sârbu.

Deputatul liberal, Valeriu Munteanu, a menţionat că liderii politici urmează să decidă asupra anumitor elemente care nu au putut fi definitivate în cadrul grupurilor. Potrivit lui Munteanu, este vorba despre nişte formulări care urmează a fi reformulate sau excluse. Deputatul a mai spus că grupurile de lucru au definitivat acordul politic al viitoarei majorităţi parlamentare şi urmează ca acesta să fie pus pe masa negociatorilor, ca, în momentul în care toate chestiunile de natură politică vor fi clarificate, să fie semnat.

Astăzi vor avea loc noi întruniri ale membrilor grupului de lucru, cât și a liderilor.

 

Doina Secrieru

Share