Laura Grecu: Este necesar de semnat un acord bilateral în domeniul securității sociale cu Italia

Laura Grecu: Este necesar de semnat un acord bilateral în domeniul securității sociale cu Italia

Recent, Laura Grecu, viceministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, a avut o întrevederea cu E.S. dl Enrico Nunziata, Ambasadorul Republicii Italiei la Chișinău. Dialogul s-a axat pe evoluția relațiilor moldo-italiene în domeniul securității sociale și implementarea Acordului în domeniul migrației de muncă, semnat la 5 iulie 2011.

Viceministrul Grecu a reiterat necesitatea încheierii unui acord bilateral în domeniul securității sociale, pentru asigurarea drepturilor cetățenilor moldavi care muncesc pe teritoriul Italiei, cât și a celor italieni care activează în Republica Moldova.

Părțile au manifestat deschidere spre cooperare și au convenit să continue dialogul la nivel de experți pe parcursul anului curent, în vederea încheierii unui acord în domeniul securității sociale.

În cadrul întrevederii, de asemenea, a fost discutată necesitatea realizării următoarei etape de implementare a Acordului în domeniul migrației de muncă, care constă în angajarea persoanelor din Republica Moldova, instruiți în temeiul prevederilor Acordului, pe teritoriul Republicii Italiene.

Totodată, partea italiană a relatat că în perioada 20-21 octombrie 2015 va organiza la Chișinău un atelier de lucru pe subiectul mobilității forței de muncă și formării profesionale, care va contribui la consolidarea capacităților instituționale.

În final, părțile și-au exprimat speranța în menținerea unor relații de cooperare fructuoase pe viitor.

Maria Roşca

 

Share