După Atletico Madrid – Chelsea, Arena Națională din București ar putea fi gazda unui nou meci de gală din Champions League

După Atletico Madrid – Chelsea, Arena Națională din București ar putea fi gazda unui nou meci de gală din Champions League

Arena Națională din București este în cărți pentru a găzdui a doua manșă a duelului dintre Liverpool și RB Leipzig, din optimile de finală Champions League. UEFA a decis deja ca partida Atletico Madrid – Chelsea să aibă loc pe cel mai mare stadion al României.

Prima confruntare dintre Liverpool și RB Leipzig, 2-0, s-a disputat la Budapesta, după ce autoritățile germane nu i-au lăsat pe „cormorani” să călătorească în Saxonia. Cel mai probabil, și a doua manșă se va desfășura pe teren neutru. Dacă va merge în Anglia, conform restricțiilor impuse de guvernul german, delegația lui Leipzig va fi nevoită să stea în carantină timp de 10 zile, la revenirea în țară.

Pe 10 martie este programat returul dintre Liverpool și RB Leipzig. Toate meciurile din UEFA Champions League sunt transmise în direct pe canalele Digi Sport și pe site-ul digisport.ro.

Potrivit The Athletic, opt orașe din șase țări sunt luate în considerare pentru a găzdui meciul dintre Liverpool și RB Leipzig. Pe lângă stadionul București, o altă variantă posibilă este Puskas Arena din capitala Ungariei, unde s-a jucat și prima manșă. De asemenea, partida poate fi mutată în Italia, însă nici opțiunea Anfield nu iese total din discuții.

Duelul dintre Atletico Madrid și Chelsea, programat pe 23 februarie, a fost mutat de pe Wanda Metropolitano pe Arena Națională din cauza restricțiilor de călătorie impuse de guvernul spaniol cetățenilor din Marea Britanie. Pe site-ul oficial, cei de la Atletico au descris cel mai mare stadion al țării ca fiind „casa FCSB-ului, a lui Dinamo și a echipei naționale”, și a amintit de succesul din 2012, din Europa League.

De cealaltă parte, noul manager al londonezilor, Thomas Tuchel, a recunoscut că mutarea meciului de la Madrid la București reprezintă un avantaj pentru echipa lui. Chelsea nu are amintiri foarte plăcute de la București. În prima vizită pe Arena Națională, londonezii au pierdut cu 1-0 în fața FCSB-ului, dar un an mai târziu, sub comanda lui Jose Mourinho, Chelsea a predat o lecție de fotbal și a câștigat categoric, scor 0-4.

sursa: digisport.ro

Share