Brazilia a câștigat Copa America, după 3-1 în finala cu Peru

Brazilia a câștigat Copa America, după 3-1 în finala cu Peru

Brazilia a câștigat Copa America. Selecao s-a impus în finala disputată pe Maracana, cu 3-1, în fața selecționatei Peru. Gabriel Jesus a fost omul primei reprize pentru echipa de la care Neymar a lipsit din cauza unei accidentări.

Atacantul lui Manchester City a centrat perfect, în minutul 15, pentru golul înscris de Everton. În minutul 44, Guerrero a transformat un penalty primit de Peru, după ce arbitrul Tobar Vargas a apelat la VAR, relatează digisport.ro.

Același Jesus a profitat de o greșeală a apărării adverse și l-a învins pe Gallese, cu un șut de la marginea careului, în prelungirile primului act.

Totuși, jucătorul lui Guardiola a fost eliminat în minutul 70, după ce a primit al doilea cartonaș galben. Acesta a fost devastat după decizia exagerată a arbitrului și a fost surprins cu lacrimi în ochi în drumul spre vestiare. El a fost salvat, totuși, de Richarlison, care a transformat un penalty, pe finalul meciului, stabilind scorul final, 3-1.

Pentru Brazilia, aceasta este a noua oară când câștigă Copa America, după edițiile din 1919, 1922, 1949, 1989, 1997, 1999, 2004 și 2007. La acest capitol, Selecao se află pe locul al treilea.

Uruguay conduce acest clasament, cu 15 ediții adjudecate. Argentina este pe poziția a doua, cu 14 succese. Paraguay, Chile și Peru s-au impus de câte două ori, iar Columbia și Bolivia și-au trecut în cont o singură dată medaliile de aur.

Doina Secrieru

Share