Trans-Oil garantează asigurarea deplină a pieței interne din Republica Moldova cu necesarul de ulei de floarea-soarelui

Trans-Oil garantează asigurarea deplină a pieței interne din Republica Moldova cu necesarul de ulei de floarea-soarelui

În legătură cu situația tensionată din regiune, în ultimele zile, apar tot mai multe informații despre posibilele stopări de aprovizionare cu produse alimentare, inclusiv uleiul de floarea-soarelui. În acest sens, grupul de companii Trans-Oil, care administrează cele trei mari fabrici de producere a uleiului de floarea-soarelui în Republica Moldova – FLOAREA SOARELUI S.A. (Bălți), TRANS OIL REFINERY S.R.L. (Ceadîr-Lunga) și în plină lansare DANUBE OIL S.R.L. (Giurgiulești) neagă posibilele stopări, informează OFICIAL.

Fabrica DANUBE OIL, localizată în zona economică liberă a portului Giurgiulești, își va începe activitatea la 15 martie anul curent. Pășind într-o etapă complet nouă de dezvoltare a industriei de producere a uleiurilor și a grăsimilor – cele mai moderne echipamente de la lideri mondiali și tehnologii inovatoare vor duce la o mai mare competitivitate a acestei direcții a industriei alimentare din țara, dar și din regiunea Mării Negre. Capacitatea de prelucrare a noii fabrici constituie 750 de tone pe zi, iar potențialul de procesare cumulativ a fabricilor holdingului ajungând la 2 350 de tone de floarea-soarelui zilnic, cca 1 100 de tone de ulei.

Stella Ostrovețchi, directorul general FLOAREA SOARELUI S.A., a declarat că întreprinderea garantează aprovizionarea completă a pieței interne a Republicii Moldova cu ulei de floarea-soarelui, pentru întreaga perioadă, până la noua recoltă 2022.

Chiar și în condițiile de creștere a consumului de ulei asociat cu fluxul de persoane în țară, precum și cu formarea proviziilor de către populație, rezervele de materie primă a holdingului Trans-Oil pot acoperi cererea emergentă. Mai mult, dacă este necesar, înlocuirea completă a importului de ulei, întreaga republică poate fi aprovizionată cu ulei de floarea-soarelui produs autohton.

Stela Ostrovețchi a mai menționat că, este nevoie doar de 5 % din întreaga capacitatea de producere a fabricilor holdingului Trans-Oil pentru a asigura pe deplin nevoile pieței interne.

Prioritatea absolută fiind furnizarea stabilă pe piața internă a uleiului de floarea-soarelui.

Cristina Gurez

Share