Anunțul Premierului: FMI a aprobat o nouă tranșă pentru RM

Anunțul Premierului: FMI a aprobat o nouă tranșă pentru RM

Premierul Pavel Filip a anunțat, acum câteva clipe, că Fondul Monetar Internațional (FMI) a aprobat, cu puțin timp în urmă, o nouă tranșă din finanțarea pentru Republica Moldova.

După cum informează Oficial, într-o postare pe o rețea de socializare, Pavel Filip a menționat că, 22,5 milioane de dolari sunt deja în contul Băncii Naționale.

„Încă 11,25 milioane vor veni săptămâna viitoare. Este încă o etapa încheiată pozitiv, o recunoaștere a eforturilor Guvernului și Băncii Naționale în realizarea angajamentelor stabilite cu FMI. Le mulțumesc colegilor din Guvern, Parlament și Banca Națională a Moldovei pentru munca făcută și pentru seriozitatea și profesionalismul de care au dat dovadă. Mulțumesc și FMI pentru buna colaborare pe care o avem. Mai importante decât finanțarea sunt însă reformele pe care le realizam împreună și expertiza foarte utilă pe care o primim din partea specialiștilor FMI. Executivul va continua reformele și programele de dezvoltare începute, efectele cărora sunt deja resimțite în creșterea economica pe care o avem, creștere care ne-a permis să pornim programe pentru susținerea cetățenilor, cum ar fi: Prima Casa 1 și Prima Casa 2, Drumuri bune pentru Moldova, Tichetele de masă și alte proiecte ale căror beneficii cetățenii urmează să le simtă în mod direct”, a precizat Filip.

Andriana Cheptine

Share