Andrei Năstase, după decizia CEC: Pe 1 iulie, la ora 14, ne vedem cu toții în PMAN

„Este un act de autoritarism luat la comanda lui Plahotniuc personal. Vă invit să ieșim sute de mii în stradă”. Aceasta a comunicat Andrei Năstase, după decizia Comisiei Electorale Centrale (CEC), prin care au declarat alegerile locale municipale – nule, informează Oficial.

Liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, la rândul ei, s-a referit la decizia Comisiei Electorale Centrale.

„Este o decizie foarte gravă, ce completează șirul de instituții care în loc să apere democrația –  fac un joc dictatorial. Noi urmează să ne opunem, să ieșim în stradă la proteste. Aceasta înseamnă că nu mai e nevoie de votul cetățenilor. Duminică, la ora 14:00, sa iasă toată lumea, și cei care au votat, dar și cei care nu au votat. Ne vedem cu toții duminică, la ora 14, trebuie să venim într-un număr foarte mare. Adevărul este de partea noastră. Acum trebuie să demonstrăm că noi suntem puterea în aceasta țară”, a precizat ea.

Prin urmare, Andrei Năstase a comunicat despre importanța acțiunilor de protest.

„Dacă vom sta acasă, copiii noștri vor aștepta să absolvească și să plece peste hotare. Trebuie să fim mulți, până atunci rămânem ostatici. Eu lupt, vă invit și pe voi să luptați. Pe 1 iulie, la ora 14, ne vedem cu toții în PMAN. Noi mergem către o dictatură, din care nu vom ieși decât prin sânge. Acești polițiști care astăzi sunt ostatici, vor trece de partea poporului, dar trebuie să fim mulți în stradă. Ieșiți în stradă, sunați-vă prietenii, doar așa vom putea scăpa de acest regim”, a precizat el.

Mihaela Conovali

Share