(FOTO) Te topești, nu alta! Ponta și Leancă printre florile vieții!

(FOTO) Te topești, nu alta! Ponta și Leancă printre florile vieții!

Prim-miniştrii Republicii Moldova şi României, Iurie Leancă şi Victor Ponta, au mers în satul Porumbeşti, raionul Cantemir, pentru a vedea cum decurg lucrările de construcţie a grădiniţei din localitate.  Bugetul total constituie 8 milioane 800 mii lei, dintre care 6 milioane este contribuţia României. Capacitatea gradiniţei aflate în proces de construcţie este de trei grupe – 90 de copii. În noua instituţie micuţii vor fi transferaţi în cel mult o lună.

„Acest efort de modernizare a instituţiilor preşcolare va schimba realităţile din satele şi oraşele din Moldova şi va face mai uşoară viaţa oamenilor, deoarece un sat în care există grădiniță este un sat viu. Mai mult decât atât, o grădiniţă înseamnă un fundament solid pentru viitorul nostru”, a declarat Iurie Leancă.

Şeful Executivului de la Chişinău a menţionat şi despre faptul că acum o lună şi jumătate, la 27 august, împreună cu Prim-ministrul Victor Ponta, a mers în satul Marinici din raionul Nisporeni pentru a vedea cum decurg lucrările de construcţie a altei grădiniţe.

„Felicit Guvernul de la Chişinău pentru că este un partener serios. Cred în drumul european al Republicii Moldova, cred în obiectivele de dezvoltare a ţării. Şi dacă facem lucruri frumoase în Romania, vrem să facem ceva frumos şi pe cealaltă parte a Prutului. În acest sens, am decis să mai alocăm 3 milioane de euro pentru instituţiile preşcolare”, a precizat Premierul roman Victor Ponta.

Ulterior, oficialii au făcut un tur în noul sediu şi au făcut poze cu micutii şi părinţii acestora.

porumbesti2

Precizăm că Guvernul de la Bucureşti  a oferit 20 de milioane de euro pentru modernizarea instituţiilor preşcolare din Republica Moldova. Suma va fi investită în 859 de instituţii preşcolare, dintre care 130 vor primi bunuri, iar celelalte vor fi reabilitate.

Doina Secrieru

Share