Streleţ: Avem alături oameni care, datorită talentului şi muncii depuse, au contribuit la promovarea imaginii RM

Streleţ: Avem alături oameni care, datorită talentului şi muncii depuse, au contribuit la promovarea imaginii RM

 Prim-ministrul Valeriu Streleţ a participat ieri la Gala de decernare a Premiului Naţional, ediția 2015. Premierul a felicitat personalităţile notorii ale Republicii Moldova care s-au remarcat în diverse domenii importante pentru dezvoltarea ţării noastre.„Vă mulţumesc pentru că depuneţi suflet în ceea ce faceţi, devenind, prin realizările Domniilor voastre, model de inspiraţie pentru generaţii întregi”, a afirmat Valeriu Streleţ.

Evenimentul festiv a avut loc la Palatul Republicii și a întrunit mai mulți oficiali și oameni de cultură din țară. Prim-ministrul a înmânat cele zece Premii Naţionale  în domeniile ştiinţă, tehnologii, cultură şi artă.

„Avem alături oameni care, datorită talentului şi muncii depuse, au contribuit la promovarea imaginii Republicii Moldova. Soprana Valentina Naforniţa străluceşte pe cele mai renumite scene mondiale, vioara lui Nicolae Botgros este inegalabilă şi astăzi, iar fotografiile lui Mihai Potârniche au devenit emblematice, a adăugat Prim-ministrul.

 În cadrul evenimentului, care s-a desfășurat în ajunul Zilei Independenţei, Șeful Executivului a menționat că este de datoria noastră să ne amintim și de cei care au luptat pentru independența Republicii Moldova, dar care nu mai sunt astăzi în viaţă. „Cu mare drag şi căldură ne amintim de cuplul Ion şi Doina Aldea-Teodorovici, de poetul Grigore Vieru, artişti de excepţie, care, prin creaţiile lor, au îndemnat poporul moldovean să se ridice din genunchi şi să se bucure de şansa de a forma un stat cu noi aspiraţii şi valori, a spus Premierul Valeriu Streleț.

 Valoarea Premiului Naţional constituie 100 de mii de lei pentru fiecare laureat. Premianţii au fost selectaţi de o Comisie specială, prin vot secret, la 17 august 2015.

img_1501 img_1365 img_1377 img_1400_1 img_1422_1 img_1440_1 img_1443_1 img_1449 img_1476 img_1495

Mihaela Rotari
Share