Ministerul Culturii a desfășurat un trainning privind managementul instituțional și cel al ciclului de proiect”

Ministerul Culturii a desfășurat un trainning privind managementul instituțional și cel al ciclului de proiect”

Ministerul Culturii în parteneriat cu autoritățile orașului italian Prato au organizat în perioada 27-31 iulie 2015, la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, training-ul cu tematica „Dezvoltarea capacităților privind managementul instituțional și cel al ciclului de proiect”.

Scopul training-ului a fost de a oferi o claritate teoretică privind managementul instituțional și cel al ciclului de proiect. Obiectivele specifice tematicii din cadrul training-ului au vizat dezvoltarea capacităților Ministerului Culturii și a tuturor operatorilor culturali în identificarea, pregătirea și implementarea activităților de dezvoltare instituțională finanțate de către Uniunea Europeană sau prin alte instrumente de cooperare; dezvoltarea capacităților Ministerului Culturii și a operatorilor culturali privind managementul ciclului de proiect UE și abordarea matricei logice, cu scopul sporirii competențelor în elaborarea unor aplicații de proiect competitive; îmbunătățirea cunoștințelor privind diverse instrumente ale Uniunii Europene accesibile pentru Republica Moldova.

La eveniment au participat reprezentanți ai instituțiilor din subordinea Ministerului  și ai Organizațiilor non-guvernamentale. În rezultat, participanții au obținut cunoștințe despre rolul ciclului de proiect și activitățile-cheie; managementul ciclului de proiect și abordarea matricei logice; utilizarea matricei logice pentru evaluarea unui proiect și identificarea informației necesare pentru un studiu de fezabilitate; citirea și structurarea coordonatelor individuale pentru studiile de fezabilitate; rolul și importanța indicatorilor pentru pregătirea, implementarea și evaluarea unui proiect.

Training-ul despre „Dezvoltarea capacităților privind managementul instituțional și cel al ciclului de proiect” a fost ținut în limba engleză de către expertul în proiecte europene, Michelangelo Fabbrini, autor a peste 15 publicații în sfera cooperării și dezvoltării.

 

Mihaela Rotari
Share