Două medalii de aur la tenis pentru RM la Jocurile Mondiale Special Olympics

Două medalii de aur la tenis pentru RM la Jocurile Mondiale Special Olympics

Un rezultat remarcabil si cu adevarat istoric pentru selectionata Moldovei Special Olympic la tenis la jocurile Mondiale, care s-au desfasurat in indepartatul Los Angeles. In acest an tenismanii nostri au fost pentru prima data delegati la aceste jocuri prestigioase, care se egaleaza cu Jocurile Olimpice si chiar de la debut se intorc cu un triumf! Echipa noastra a obtinut doua medalii de aur!

Jocurile Mondiale Special Olympics – sunt cel mai mare eveniment sportiv pentru oamenii cu nevoi speciale.
Competitiile se desfasoara o data la patru ani si aduna mai mult de 7000 de sportivi din aproximativ 177 tari din lume. In 2015 jocurile Mondiale au fost la editia a 14-a.

In componenta selectionatei din Moldova la tenis au intrat Pavel Ivanov, Victor Vleju, Rimma Cucu si desigur capitanul si antrenoarea Olga Cosic.

Eroul principal a devenit Pavel Ivanov, tenismanul cu nevoi speciale care a castigat aurul atit la proba simplu cit si la dublu.

“Competitiile la tenis s-au desfasurat in cinci diviziuni, in dependenta de nivelul de pregatire a sportivilor (2, 3, 4, 5 и 5+). Pe parcursul a doua zile s-au jucat meciuri preliminare in cursul carora tenismenii erau repartizati pe ligi. Asadar, Pasa a ajuns in Liga 4, atat la proba de simplu cat si la cea de dublu”,- povesteste antrenoarea si capitanul echipei din Moldova Olga Cosic.

In finala probei de simplu, Pavel Ivanov l-a invins pe sportivul din SUA, Eric Ciana.

La proba de dublu Pavel a evoluat impreuna cu Victor Vleju in diviziunea “Unified Doubles Level 4”(sportivii cu nevoi speciale alaturi de oameni obisnuiti). In duelul pentru medalia de aur echipa din Moldova a invins echipa din Insulele Virgine.

“Suntem mandri de evolutia lui Pasa! Acest rezultat remarcabil la cea mai mare competitii din lume, in special luand in consideratie ca tenismanii nostri au participat pentru prima data!”- spune Olga Cosic.

Federatia de tenis din Republica Moldova felicita echipa noastra cu evolutia de succes si cu acest rezultat demn!

Tara noastra a fost reprezentata la jocurile Mondiale Special Olympics de catre 13 sportivi. Pe langa triumful tenismenilor, putem sa ne mandrim si cu medaliile de aur la fotbal feminin si natatie. Delegatia din Moldova se intoarce in Moldova pe 3 august.

 IMG_2873 IMG_2874 IMG_2875 IMG_2876

Maria Roșca

Share