Doi inspectori de patrulare, reținuți. Cereau o mie de euro de la un șofer!

Doi inspectori de patrulare, reținuți. Cereau o mie de euro de la un șofer!

Procuratura Anticorupţie anunţă despre reţinerea în flagrant a doi inspectori de patrulare din cadrul Companiei Botanica a Inspectoratului Naţional de Patrulare al IGP al MAI pentru corupere pasivă, săvîrşită prin extorcare.

Operaţiunea de documentare şi reţinere a fost realizată în seara zilei de ieri, de Procuratura Anticorupţie de comun cu Serviciul Protecţie Internă şi Anticorupţie al MAI.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală şi măsurilor speciale de investigaţie s-a stabilit că inspectorii de patrulare au pretins o mie de euro de la un conducător auto, care fusese prins în stare de ebrietate la volan. În schimbul banilor, poliţiştii urmau să distrugă rezultatele testelor de alcoolimie deja efectuate şi să emită o decizie favorabilă în privinţa acestuia. Ambii inspectori de patrulare au fost reţinuţi preventiv pentru 72 de ore.

Tot ieri, Procuratura Anticorupţie, împreună cu ofiţerii de investigaţie ai CNA l-au reţinut pentru acţiuni coruptibile pe un procuror din cadrul Procuraturii raionului Orhei, după ce ar fi extorcat şi primit 600 de dolari pentru a clasa o cauză penală. Respectiva cauză penală se află în gestiunea Procuraturii Anticorupţie.

 

Maria Roşca

Share