Aproape o tonă de carne de porc și 7 bovine, fără acte

Aproape o tonă de carne de porc și 7 bovine, fără acte

La 10 februarie curent, în jurul orei 06:00, la intersecția străzilor Tighina și Mitropolit Varlaam din capitală, în timpul măsurilor de combatere a comercializării produselor proveniența cărora nu este cunoscută, inspectorii de patrulare au stopat pentru verificări un autovehicul de model „Ford Transit”. La volanul acestuia era un bărbat de 30 de ani, care transporta carne de porc ce urma să fie vîndută în Piața centrală din Chișinău. La rugămintea de a prezenta actele, bărbatul a arătat documente pentru 280 de kg de carne, pe când în mașină avea aproape o tonă.

Bărbatul a fost escortat la Inspectoratul de Poliție al sectorului Centru din capitală pentru audieri, tot acolo fiind dus mijlocul de transport încărcat cu carne. Potrivit șoferului, carnea a fost colectată de la mai multe persoane, din diferite localități ale țării. Poliția stabilește toate circumstanțele cazului respectiv.

Un alt caz a avut locul la 9 februarie curent, în jurul orei 14:30, în satul Copăceni, raionul Sângerei. Inspectorii de patrulare dislocați pe traseul M14 au stopat pentru verificări un „Mercedes 609D”. La volan era un bărbat de 29 de ani, originar din localitatea Brânzeni, raionul Telenești, care transporta 7 bovine, estimate la 35 000 de lei.

Conducătorul auto nu avea niciun act la el, care să confirme proveniența mărfii. Tot ce a putut declara acesta era că animalele au fost luate de la o fermă din satul Chițcani, raionul Telenești și urma să ajungă cu ele la o altă fermă situată în localitatea Rădoaia din raionul Sângerei.

Conducătorul auto a fost condus la Inspectoratul de Poliție din Sângerei, pentru a putea fi stabilite toate circumstanțele legate de acest caz.

 

 

 

Mihaela Rotari

Share