Primul lot de vaccinuri pe platforma COVAX a ajuns în Republica Moldova

Primul lot de vaccinuri pe platforma COVAX a ajuns în Republica Moldova

Primul lot de vaccin AstraZeneca, pe platforma COVAX, a ajuns ieri-seara în Republica Moldova. Este vorba de 14 400 de doze, informează OFICIAL.

Viorica Dumbrăveanu, ex-ministra Sănătății, înainte de recepționarea lotului, a menționat:

„Este un succes pentru țara noastră, deoarece Republica Moldova este printre primele țări care primește vaccinuri împotriva COVID-19, în prima tranșă de livrări COVAX. Este rezultatul eforturilor enorme depuse de echipa Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, începând cu luna iulie 2020. Mulțumesc mult și sunt recunoscătoare echipei de la MSMPS, ANSP, OMS, UNICEF”.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, care a participat la ceremonia de recepționare a vaccinurilor, a spus: „Cele 14.400 de doze de vaccin AstraZeneca ne vor ajuta să continuăm imunizarea personalului medical și să reducem rata de răspândire a virusului. În continuare, facem tot ce ne stă în puteri pentru ca cetățenii moldoveni să beneficieze gratuit și cât mai repede de mai multe tipuri de vaccin împotriva Covid-19”.
De menționat că, Republica Moldova este prima țară din regiunea europeană și a patra țară din lume unde au fost livrate vaccinurile în cadrul mecanismului COVAX.

Cristina Gurez

Share