În fiecare oră, un moldovean moare din cauza Covid-19. Maia Sandu: „Știu că suntem obosiți. Putem face 4 lucruri simple…”

În fiecare oră, un moldovean moare din cauza Covid-19. Maia Sandu: „Știu că suntem obosiți. Putem face 4 lucruri simple…”

„În fiecare oră, un moldovean moare din cauza Covid-19. De la începutul pandemiei, am pierdut mai mult de 4 mii de oameni dragi. Personalul medical lucrează peste puteri. Spitalele sunt pline, iar numărul de cazuri grave crește. În fiecare zi, în Moldova avem aproape 2 000 de cazuri de infectare”, comunică șeful statului, Maia Sandu, informează OFICIAL. 

„Știu că suntem obosiți. Știu că vrem să ne revedem rudele și prietenii. Știu că pare fără sfârșit această pandemie. Însă, din păcate, pericolul încă nu a trecut. Și fiecare viață pierdută aduce o tragedie în familiile noastre. Suntem obligați să facem tot ce ne stă în puteri pentru a opri răspândirea acestui virus. Să luăm lucrurile în serios și să nu lăsăm ca eforturile medicilor, eforturile de protecție și procesul de vaccinare să fie în zadar”, notează Sandu, pe o rețea socială.

Putem face 4 lucruri simple, susține șeful statului, – „ați auzit despre ele de atâtea ori, anume pentru că ne pot salva viața:

Purtați mască.

Spălați și dezinfectați mâinile.

Evitați locurile aglomerate. Amânați evenimentele cu mulți oameni. Vom avea timp să le organizăm fără a pune în pericol viața celor din jur.

Vaccinați-vă când vine rândul vostru. Vaccinul salvează vieți.

Putem opri pandemia doar împreună”, se arată în declarația șefului statului.

Mihaela Rotari

Share