Maia Sandu: Vaccinul este unica modalitate prin care putem opri îmbolnăvirile

Maia Sandu: Vaccinul este unica modalitate prin care putem opri îmbolnăvirile

Astăzi a fost administrat primul vaccin în Republica Moldova. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu declară că este o zi importantă pentru noi toți – „astăzi prinde viață speranța că, după lucrătorii din prima linie, vom reuși să vaccinăm cât mai mulți cetățeni și vom reveni la normalitate”, precizează șeful statului, informează OFICIAL.

„Știu că mai sunt persoane nesigure cu privire la vaccinare”, susține Președintele țării.

„Înțeleg îngrijorarea voastră, însă vaccinul este unica modalitate prin care putem opri îmbolnăvirile, decesele și, progresiv, elimina restricțiile. Peste 200 de milioane de doze au fost deja administrate în lume și, drept consecință, s-a observat scăderea ratei spitalizărilor și a cazurilor grave. Țările care au o rată înaltă de vaccinare constată că se micșorează cazurile de îmbolnăvire și încep să relaxeze măsurile restrictive impuse. Vă asigur că depunem toate eforturile pentru ca și cetățenii noștri să aibă acces cât mai rapid la vaccine”, notează Sandu, pe o rețea socială.

Șeful statului spune că prima tranșă de vaccinuri va fi folosită pentru imunizarea personalului medical din prima linie. „Trebuie să protejăm viața și sănătatea medicilor ca ei să ne poată ajuta în continuare să ieșim cu bine din pandemie”, a conchis Președintele țării.

Mihaela Conovali

Share