Ce s-a discutat la ședința Consiliului Suprem de Securitate, spune Maia Sandu!

Ce s-a discutat la ședința Consiliului Suprem de Securitate, spune Maia Sandu!

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, după ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS), a oferit detalii despre subiectele discutate în cadrul întrunirii, informează OFICIAL.

Primul subiect pus în discuție, potrivit șefului statului a fost concesionarea Aerportului Internațional Chișinău: „Am invitat reprezentanți ai mai multor instituții. Am auzit rapoarte de la toate acestea. Am discutat și despre cazurile care sunt în instanțele de judecată, despre statutul lor. Discuția a durat fiindcă este un subiect foarte important. Mai mult nu pot să spun fiindcă urmează să se meargă în instanța de judecată. Procuratura spune că este la etapa finală și, în scurt timp, va merge în instanță”, a declarat Sandu, în cadrul unui briefing de presă.

Creșterea prețurilor la carburanți – a fost un alt subiect pus în discuție. „E clar pentru toți că aceasta este o acțiune concertată din partea companiilor. Am invitat ANRE și Consiliul Concurenței. Am discutat mult. Fiecare are argumentul propriu, începând de la cadrul legal. Trebuie să se revină la plafonarea prețurilor, aceasta este soluția. La fel, Consiliul Concurenței trebuie să vină cu înghețarea prețurilor atunci când acțiunea este concertată”, a precizat Sandu.

În cadrul declarațiilor, șeful statului a oferit ultimele detalii cu privire la vaccinul anti COVID-19, oferit de România: „Astăzi, de la București, pornește transportul cu vaccinuri. Știu că sunt oameni care au întrebări la acestea, pentru aceasta sunt gata să mă vaccinez și eu”.

Mihaela Conovali

Share