Alexandru Slusari: Am asistat la un circ ieftin, dar pe urmă mi-am dat seama că nu este așa de ieftin

Alexandru Slusari: Am asistat la un circ ieftin, dar pe urmă mi-am dat seama că nu este așa de ieftin

Fracțiunea Platformei DA a declarat că, ceea ce s-a întâmplat în Parlament a doua oară este un circ regizat și realizat de către PSRM, Grupul „Șor” și PAS, informează OFICIAL.

„Am asistat la un circ ieftin, dar pe urmă mi-am dat seama că nu este așa de ieftin, pentru că prețul pe care îl plătește țara pentru tot ce se întâmplă este inestimabil. Platforma DA, în decembrie a propus formula unui Guvern anticriză, rapid învestit, care ar gestiona criza pandemică, economică. Dacă ar fi fost realizată ideea atunci, acum eram pe calea spre alegerile anticipate în perioada scontată, dar cu un Guvern plenipotențiar, care gestionează normal lucrurile și care să nu admită ceea ce s-a întâmplat”, a declarat Alexandru Slusari, șeful fracțiunii Platforma DA în Parlament.

Totodată, el a menționat că este clar că anticipatele nu vor avea loc degrabă pentru că e nevoie de stabilizarea situației, e nevoie de un Guvern. „Noi am venit cu formula – ne asumăm guvernarea, dar în formulă transparentă, în cadrul unui consens larg în cadrul Parlamentului, cu participarea reprezentanților mai multor forțe politice. Un Guvern pro-european, național, să aibă sprijinul larg. Să împărțim responsabilitatea pentru că asta ar facilita relațiile între Parlament și Guvern. O formulă absolut transparentă”, a precizat Slusari.

El a mai spus că astăzi trei fracțiuni: PSRM, „Șor” și PAS nu au vrut să voteze Guvernul. PSRM și „Șor” au propriul joc coordonat cu cei de la PAS, iar PAS nu a vrut să voteze propriul Guvern.

„Este o bătaie de joc față de țară, un joc pentru a satisface propriile scopuri meschine politice. Țara are de pierdut și am venit aici să le spunem lucrurilor pe nume. Este dezgustător ceea ce se întâmplă, dar dacă totuși nu ajung la ideea că e nevoie de un Guvern anticriză, real, fără jocuri politice, următoarele luni vor fi mai mult decât critice pentru Republica Moldova”, a conchis Alexandru Slusari.

Cristina Jicol

Share