Selly, venituri de un milion de euro în 2021. Cum reușește vloggerul român să facă mii de euro lunar

Selly, venituri de un milion de euro în 2021. Cum reușește vloggerul român să facă mii de euro lunar

Selly, pe numele lui Andrei Șelaru, are doar 20 de ani, dar se bucură de un succes răsunător, motiv pentru care în acest an, vloggerul român se așteaptă la încasări de un milion de euro.

Selly, vloggerul român urmărit de peste două milioane de persoane pe Youtube, a avut încasări estimate la aproape 700.000 de euro în 2020, potrivit New Money. În 2021, însă, veniturile acestuia vor crește, iar tânărul speră să ajungă la venituri de un milion de euro.

În cadrul unui interviu pentru newmoney.ro, Selly a mărturiusit că încasările din Youtube pot varia între 200 și 1.000 de euro, dar pot să și sară de acest nivel. Vârsta, veniturile, localitatea sau țara de origine ale „spectatorilor“ sunt principa­lele criterii în funcție de care YouTube stabilește prețul.

Astfel, potrivit sursei citate, anul trecut, cele 208 milioane de vizualizări pe care le-a acumulat au generat un venit de peste 100.000 de euro, ținând cont de părerea specialiștilor din domeniu, care spun că doar 30% din vizualizări fac bani.

De asemenea, Andrei Șelaru a câștigat bani și din contracte de imagine, el având parteneriate cu branduri celebre, iar la acestea se adaugă și veniturile din merchandising (haine inscripționate), evenimente, filme sau muzică (ultimele două sunt rea­li­zate în ca­drul proiectului 5GANG, alături de alți patru vloggeri, dar și banii pe care-i obține moderând o emisiune la un post de televiziune.

Întrebat cât câștigă într-o lună, Andrei Șelaru a dezvăluit nu suma, ci modul în care își rotunjește conturile.

„Variază foarte mult în funcție de contractele de publicitate. N-aș putea să dezvălui niciodată pentru că avem clauze de confidențialitate cu sponsorii noștri. Avem contract cu fiecare, fiecare plătește cum am negociat, dar sumele de acolo vin. Deci banii se fac din plasare de imagine, din asociere de imagine cu diferite branduri, mai vin bani din youtube direct, din reclamele pe care youtube le afișează, google ad sense, și din evenimente, vânzare de haine și așa mai departe. Avem zona de concerte, avem zona de mercchandising, avem un magazin online care a făcut vânzări foarte foarte mari, atât în anul 2019, cât și anul 2020… Sunt mai multe surse de venit” – a spus Selly în emisiunea La cină, cu Ionela Năstase și Adi Hădean.

sursa: https://www.profm.ro/

Share