Cantitate mai mare de produse moldovenești în magazinele din Estonia

Cantitate mai mare de produse moldovenești în magazinele din Estonia

Produsele agricole moldoveneşti ar putea fi găsite în magazinele din Estonia într-o cantitate mai mare începând cu luna februarie a anului viitor. Declaraţiile au fost făcute astăzi de ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu omologul său din Estonia, Ivari Padar, scrie Moldpres.

Potrivit lui Bumacov, la sfârşitul anului curent, o delegaţie de exportatori agricoli autohtoni va participa la o expoziţie de promovare a produselor moldoveneşti în Estonia, la invitaţia lui Ivari Padar.

„Produsele moldoveneşti se bucură de un mare succes în Estonia, ele complementează piaţa estoniană. Cel mai mult vom pune accentul pe struguri, mere şi vinuri”, a declarat Bumacov.

La rândul său, Ivan Padar a afirmat că pentru a pătrunde pe piaţa estoniană este nevoie de produse de calitate, dar şi de o consecvenţă a livrării acestora. „Avem nevoie de parteneri stabili pentru pieţele din Estonia, de aceea încurajăm crearea grupurilor de producători. Scopul nostru este să ridicăm nivelul de trai al agricultorilor din Estonia, dar şi din Republica Moldova”, a menţionat ministrul Agriculturii al Estoniei.

Potrivit Ambasadorului R. Moldova în Estonia, Victor Guzun, schimburile comerciale anuale dintre ţara noastră şi Estonia constituie 7-8 milioane de euro.

Mihaela Rotari

Share