ARBI a aplicat sechestre pe 76 de bunuri, inclusiv numerar, capitaluri sociale, încăperi locative, construcţii locative şi nelocative…

ARBI a aplicat sechestre pe 76 de bunuri, inclusiv numerar, capitaluri sociale, încăperi locative, construcţii locative şi nelocative…

Bunuri de peste 10 milioane de lei au fost puse sub sechestru de către Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale a CNA. Este vorba despre bunuri de provenienţă ilicită care au fost indisponibilizate, săptămâna trecută, în cadrul a trei cauze penale, pornite pe fapte de spălare de bani, delapidare şi trafic de influenţă.

Astfel, în cadrul investigaţiilor financiare paralele, ARBI a aplicat sechestre pe 76 de bunuri, inclusiv numerar, capitaluri sociale, încăperi locative, construcţii locative şi nelocative, terenuri pentru construcţii şi alte bunuri. Suma totală a bunurilor indisponibilizate este de 10 461 665 lei. De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute, ARBI a finalizat 8 delegaţii pe 7 cauze penale în privinţa a 23 de subiecţi; a elaborat 8 note analitice care au vizat 35 de persoane; a întocmit 8 avize consultative privind evaluarea a două automobile şi 9 bunuri imobile şi a luat în administrare 7 automobile sechestrate.

Amintim că, în primele luni ale anului în curs, Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale a aplicat sechestre pe bunuri, dobândite ilicit, în sumă de peste 70 de milioane de lei, iar în 2020, cifra acestora a fost estimată la aproximativ 1,5 miliarde de lei.

Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale este o subdiviziune autonomă din cadrul Centrului Naţional Anticorupţie, specializată în efectuarea investigaţiilor financiare paralele, indisponibilizarea bunurilor infracţionale, evaluarea, administrarea şi valorificarea bunurilor infracţionale indisponibilizate.

Cristina Pendea

Share