Andrian Candu: Portul Giurgiuleşti reprezintă o oportunitate mare de dezvoltare a regiunii de sud a ţării, a Zonei Economice Libere

Viceprim-ministrul, ministru al  Economiei  Andrian Candu, a participatla Forumul “Antreprenoriatul — factor-cheie în dezvoltarea regională”, care s-a desfăşurat la Cimişlia, ieri 30 septembrie, current.. Exercitând şi funcţia de preşedinte al Consiliului de Coordonare al Dezvoltării Regionale, Andrian Candu a apreciat importanţa organizării unor astfel de evenimente în procesul  de modernizare a ţării.

“Regiunea de Sud are  un potenţial economic foarte mare.  Forumul de astăzi nu este important doar pentru că se participă la discuţii, dezbateri , pentru mine este important să identificăm soluţii, propuneri ce ne-ar ajuta să îmbunătăţim lucrurile în acest domeniu, chiar  şi la nivel legislativ”,  a declarat Andrian Candu.

Viceprim- ministrul  a subliniat importanta pe care o au Întreprinderile mici şi mijlocii pentru dezvoltarea regională şi economică a ţării. Anume prin intermediul sectorului privat, al ÎMM-urilor, poate fi asigurat şi progresul  la capitolul infrastructură, crearea  locurilor de muncă şi se vor îmbunătăţi condiţiile de trai pentru cetăţenii  Republicii Moldova.

„Mediul de afaceri, antreprenoriatul contribuie la dezvoltare satelor,  comunităţilor şi  regiunilor. Un exemplu este portul Giurgiuleşti, care reprezintă o oportunitate mare de dezvoltare a regiunii de sud a ţării, a Zonei Economice Libere. Recent am înfiinţat şi un parc industrial la Comrat, discutăm şi despre crearea unuia la Cahul.  Avem  multe idei şi pentru dezvoltarea incubatoarelor de afaceri şi a parcurilor industriale”, a declarat Andrian Candu.
Odată cu stimularea progresului în sectorul ÎMM-urilor se va reuşi implementarea cu succes a Acordului de Asociere, cuprizând şi Zona de Liber Schimb aprofundat şi cuprinzător Moldova- Uniunea Europeană.

Precizăm că forumul face parte din şirul de evenimente organizate cu prilejul Săptămânii europene a ÎMM-urilor 2014 în Republica Moldova.

Mihaela Rotari

Share