Provocările și perspectivele de dezvoltare a societății civile din Găgăuzia, discutate pe larg

Provocările și perspectivele de dezvoltare a societății civile din Găgăuzia, discutate pe larg

Provocările și perspectivele de dezvoltare a societății civile din Găgăuzia, cu prezentarea bunelor practici internaționale în domeniu și identificarea soluțiilor pentru consolidarea sectorului neguvernamental, sunt discutate astăzi în cadrul conferinței internaționale GROW 2017 „Strengthening civil society in Găgăuzia”.

Evenimentul are drept scop să ofere diverse instrumente de abordare și bune practici pentru dezvoltarea ulterioară a acțiunilor și inițiativelor comune lansate de organizațiile societății civile.

Prim-vice-bașcanul Găgăuziei, Vadim Ceban, a menționat că relația dintre societatea civilă și instituțiile statului trebuie să fie mai strânsă.

„Pentru noi e important ca ONG-urile și societatea civilă să ajungă la un nivel înalt în relațiile cu instituțiile statului. Recunoaștem că, atenția cuvenită nu s-a acordat în acest sens. Cel mai importat este implicarea acestora în activitățile de stat. Sperăm că după această conferință vom avea ca temă de acasă recomandările făcute aici. Găgăuzia nu este o insulă și trebuie să conlucrăm cu guvernarea, pentru a avea succes în dialogul cu societatea noastră”, a spus Vadim Ceban.

Reprezentantul fundației „Soros”, Petru Culeac, a menționat că principalul scop al acestei conferințe este de a crea un fundament între instituțiile de stat, sectorul de business și societatea civilă.

De menționat că, GROW 2017 este organizat în cadrul proiectului «Dezvoltarea societății civile în Găgăuzia», susținut financiar de Uniunea Europeană, și implementat de un consorțiu format din Fundația Soros-Moldova, Centrul CONTACT și Piligrim-Demo.

Mihaela Rotari

Share