PL la conducerea Ministerului Sănătății?

Colaboratorii de la Institutul de Neurologie au ținut să menționeze că domeniul medical are nevoie de descentralizare, și nu de centralizare abuzivă și neprofesionistă, dar și de reforme responsabile și eficiente. De aceea își doresc ca reprezentanții PL-ului acceadă în forul Legislativ, iar Ministerul Sănătății să fie condus de profesioniștii din  Partidul Liberal. Declarații de acest fel au fost făcute în cadrul unei întrevederi a lui Gheorghe Brega, candidat PL la funcția de deputat, în colaborare cu Organizația Teritorială PL Centru, al cărei Președinte este Roman Sofroni,  cu colaboratorii Institutului de  Neurologie.

Brega a menționat că fiind medic de mai mult de 30 ani cunoaște îndeaproape problemele din sistemul de sănătate. De asemenea, și-a exprimat regretul că specialiștii noștri medicali, fiind la fel de buni ca specialiștii din UE, primesc salarii și pensii mizere, iar condițiile de activitate sunt inferioare standardelor europene. „Sunt sigur ca aveți multe supărări pe actuala guvernare, supărări de multe ori întemeiate. Dar, astăzi fac apel să votăm parcursul european de dezvoltare al republicii, și nu unii exponenți ai partidelor care s-au compromis. Pe de altă parte, consider că doar PL a guvernat fără să confunde buzunarul public cu buzunarul propriu. Pentru că Partidul Liberal este Partidul care luptă pentru identitatea națională și pentru adevăr, dar NU pentru interese de business și de grup.” – a accentuat Gheorghe Brega.

Gheorghe Brega a explicat avantajele aderării la NATO și, ținând cont de contextul geopolitic, necesitatea republicii de a realiza acest obiectiv cât mai curând – „Inițial, multe idei PL păreau sinucigașe, mă refer și la integrare în UE și limba română, dar Curtea Constituțională le-a pus la punct pe toate. Așa e și cu NATO!  Toată lumea se teme de NATO, dar am să fac o simplă paralelă dintre intervențiile din  Afganistan , intervenții demarate de Federația Rusă și de unde  s-au întors 347 de sicrie cu cetățenii noștri, iar pe de altă parte din operațiunile NATO, militarii noștri s-au întors cu experiență, profesionalism și recompense financiare pe măsură. NATO nu este ceva obligatoriu, militarii sunt înrolați  în mod benevol, iar acțiunile NATO sunt coordonate și aprobate de Consiliul de securitate ONU.”

Vorbind de problemele ce țin de domeniul medical, Gheorghe Brega a subliniat că doar continuând reformele și vectorul european, putem moderniza și aduce schimbări în beneficul sănătății cetățenilor, schimbări pe Piața Farmaceutică, producerea și păstrarea medicamentelor, modului de petrecere a licitațiilor cu privire la achiziționarea medicamentelor din instituțiile medicale ș.a.

Doina Secrieru

Share