Noul ministru al Sănătăţii: Voi depune tot efortul ca reformele iniţiate să fie realizate şi sper să avem o colaborare frumoasă

Noul ministru al Sănătăţii: Voi depune tot efortul ca reformele iniţiate să fie realizate şi sper să avem o colaborare frumoasă

Astăzi, 31 iulie 2015, Prim-ministrul Republicii Moldova, Valeriu Streleţ, a prezentat echipei ministeriale pe noul ministru al Sănătăţii, Ruxanda Glavan.

Premierul a venit cu un mesaj de felicitare, menţionând necesitatea colaborării, consolidării efortului pentru a face faţă tuturor provocărilor din sistemul de sănătate şi pentru realizarea obiectivelor propuse de către noul Cabinet de Miniştri.

La rândul său, ministrul Sănătăţii a mulţumit pentru încredere şi a asigurat continuitatea reformelor demarate, menţionând că acest domeniu îi este foarte aproape: “M-am născut într-o familie de medici şi îmi este familiar acest domeniu. Voi depune tot efortul ca reformele iniţiate să fie realizate şi sper să avem o colaborare frumoasă, astfel ca să consolidăm şi să aliniem sistemul de sănătate la standardele europene.”

Ruxanda Glavan a absolvit Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „N.Testemițeanu”, Chișinău, calificarea – medic de profil general, iar în perioada 2003 – 2005 a studiat la Grenoble Graduate School of Business, unde a obținut un master în administrarea afacerilor (MBA).

Pe 30 iulie 2015 a fost votat noul Guvern al Republicii Moldova, în frunte cu Prim-ministrul Valeriu Streleț. În funcţia de ministru al Sănătăţii a fost numită Ruxanda Glavan, care anterior a ocupat funcția de ministru al Muncii, Protecției Sociale și Familiei.

În urma investirii Guvernului, Prim-ministrul Valeriu Streleț, împreună cu cei 16 membri ai Cabinetului de miniştri, au depus jurământul în prezenţa Preşedintelui ţării Nicolae Timofti. În cadrul evenimentului oficial, membrii guvernului au jurat că-și vor pune toată puterea și priceperea în slujba propășirii Republicii Moldova, că vor respecta Constituția și legile țării, că vor apăra democrația, drepturile și libertățile fundamentale ale omului, suveranitatea, independența, unitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova.

 

Maria Roşca

Share