Detalii despre activitatea Centrului de Implementare a Reformelor. Din ce surse este finanțat

Detalii despre activitatea Centrului de Implementare a Reformelor. Din ce surse este finanțat

Șeful Centrului de Implementare a Reformelor, Iurie Ciocan, consideră că instituția vine să susțină facilitarea reformelor interne în cadrul instituțiilor, iar reforma Guvernului este prioritatea Centrului la moment.

În cadrul unui interviu pentru OFICIAL.md, Iurie Ciocan a declarat că echipa de experți a CIR are sarcina de a veni cu recomandări de modernizare în cadrul structurii Guvernamentale

„Echipa de experți care reacționează la diverse situații au sarcina majoră de a propune soluții de modernizare a structurii Guvernamentale. Echipa noastră acum se încadrează plenar în implementarea acestui proiect”, a precizat Iurie Ciocan.

În context, Iurie Ciocan a menționat că rolul CIR constă în modificarea și îmbunătățirea instituțiilor din RM.

„Noi venim în suportul Guvernului, în reformarea instituțiilor și în acest sens, noi singuri tindem să fim foarte mobili, să nu creăm direcții, departamente sau structuri. Încercăm să păstrăm mobilitate maximă, atrăgând în echipă cei mai profesioniști experți care sunt astăzi în RM. Beneficiind de asistența internațională și expertiza internațională, putem pune pe hârtie anumite proiecte de modernizare a sistemului de administrare publică în RM”, a adăugat șeful Centrului de Implementare a Reformelor.

În același timp, Iurie Ciocan a menționat despre necesitatea acestei instituții. „La etapa actuală asemenea instituție ar trebui să existe, dacă examinăm stadiile care au trecut printr-o restructurare a programului de reformare, practic majoritatea statelor și-au creat unitățile acestea de implementare a reformelor. Cum funcționează centrul? Este o echipă de experți, care reacționează la diverse situații, în cazul dat avem sarcina majoră de a propune soluții de modernizare a structurii Guvernamentale”, a precizat Iurie Ciocan.

Ce ține de partea financiară, șeful Centrului a spus că sunt susținuți financiar de Guvern și de o fundație susținută de Guvernul German.

Mihaela Conovali

Share