Forțele unioniste din Moldova – împreună la viitoarele alegeri parlamentare? Politician: „Nu este exclus”

Forțele unioniste din Moldova – împreună la viitoarele alegeri parlamentare? Politician: „Nu este exclus”

Deputatul Partidului Liberal (PL), Lilian Carp, nu exclude posibilitatea ca forțele unioniste din R.Moldova să participe împreună la următoarele alegeri parlamentare.

În cadrul unui interviu acordat portalului OFICIAL, Lilian Carp a declarat că, unirea forțelor unioniste din RM, în vederea unui scop comun, ar reprezenta un succes vizibil pentru a accede în Parlament.

„Este foarte complicată această acțiune, dar nu este imposibilă. Dacă nu va fi acest dialog, există riscul să avem mai puțini unioniști în viitorul Parlament’”, a declarat Carp.

Totodată, Lilian Carp a menționat că reprezentanții partidelor unioniste au nevoie de o comunicare eficientă, pentru a ajunge la un consens. „Dacă se vor depăși anumite orgolii și frustrări, nu este exclus că poate fi găsită o soluție pentru a merge pe o singură cale. Noi știm că aproape din toate partidele unioniste care sunt create, liderii care îi conduc au făcut parte dintr-un singur partid – PL. Există această reticență și în comunicare între acești lideri”, a menționat deputatul.

Lilian Carp a adăugat, în context, că numărul mare de partide unioniste nu duce, neapărat, la succes în procesul de unire a Republicii Moldova cu România. „Pentru a da o nouă viață mișcării – trebuie să se unească forțele, astfel vor fi mai puține partide și nu va exista această dispersare”, a conchis Carp.

Precizăm că, interviul integral va fi publicat în zilele viitoare.

Mihaela Conovali

Share