Început de săptămână cu puncte de trecere a frontierei cu circulație îngreunată. Vezi care sunt!

Început de săptămână cu puncte de trecere a frontierei cu circulație îngreunată. Vezi care sunt!

Poliția de Frontieră vă informează că la 8.00 erau puncte de trecere cu circulația îngreunată din cauza traficului intensificat, unde media timpului de așteptare depășește 30 de minute, informează Oficial.

– Punctul de trecere comun Palanca-Maiaki-Udobnoe:
ieșire din țară – 100 mijloace de transport;
intrare în țară – 10 mijloace de transport;
Amintim că punctul de trecere se află în construcție și este în incapacitate de a procesa un număr mare de călători și de mașini, fapt ce condiționează formarea rândurilor.

– Punctul de trecere Tudora – Starokazacie:
ieșire din țară – 20 mijloace de transport;
Pe partea moldovenească au crescut timpii de așteptare din cauza blocării traseului cu mijloace de transport dintre punctele de trecere Tudora(RM) și Starokazacie(UKR), care așteaptă la intrarea în Ucraina.

Măsurile suplimentare de lucru menite să fluidizeze traficul transfrontalier în perioada estivală:
 suplimentarea numărului de polițiști de frontieră;
 formarea grupelor mixte de specialiști din cadrul IGPF, pregătite să intervină cu suportul necesar în cele mai solicitate puncte de trecere;
 aplicarea tehnicii portative de citire a documentelor de călătorie, inclusiv a mijloacelor speciale de control la frontieră;
 redirecționarea traficului pe arterele libere, cât și deschiderea circulației pentru familiile cu copii pe pista Corpului Diplomatic;
 intensificarea conlucrării și schimbului reciproc de informații cu autorităţile de frontieră ale statelor vecine, pentru remedierea în comun a unor situații imprevizibile semnalate la frontieră.

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier, Poliția de Frontieră recomandă:
 verificarea valabilității şi statutului documentului de călătorie în baza căruia se traversează frontiera de stat.
 tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele și pentru a evita formarea rândurilor în punctele de trecere.
 consultarea aplicației ”TRAFIC ONLINE” de pe pagina oficială a Poliției de Frontieră, care prezintă media timpilor de aşteptare în punctele de trecere a frontierei (rutier) pentru autoturisme.
 manifestarea de înțelegere, răbdare și disciplină, ținând cont de regulile de aflare și traversare a frontierei de stat.

Doina Secrieru

Share