Angajații vamali, instruiți în domeniul sistemului de administrarea monitoarelor portale

Angajații vamali, instruiți în domeniul sistemului de administrarea monitoarelor portale

În perioada 28-30 iulie curent, angajații din domeniul vamal au fost şcolarizaţi în aria tematicăInstruirea operatorilor de Sistem Naţional de Comunicare. Evenimentul de instruire a fost organizat în cadrul proiectului A Doua Linie de Apărare sub egida Administraţiei Naţionale pentru Securitate Nucleară a Departamentului de Energie al SUA.

Obiectivul cursului a vizat instruirea inspectorilor vamali în domeniul manevrării monitoarelor portale de depistare a radiaţiilor.

În cadrul cursului au fost instruiți 7 formatori ai Serviciului Vamal, care şi-au actualizat cunoştinţele, şi-au consolidat competenţele profesionale şi practicile de moderare a unei sesiuni de instruire teoretice şi practice.

Sistemul de detectare a radiaţiilor, tehnicile de inspecţie secundară, procedura de intervenţie în cazurile de alarmă radioactivă, Softul CAS (RAVEN) au fost prezentate grupului ţintă, care ulterior a participat si la exerciţii de lucru cu dozimetrul, dispozitivul RIID şi CAS.

Activitatea de instruire a vizat 15 colaboratori vamali care activează în posturile vamale Otaci, Larga, Volcineț, Criva, Ocnița, Briceni.

Instruirea în domeniu va continua și pentru inspectorii din birourile vamale Bălți, Bender, Chișinău, Cahul, Ungheni în perioada august-septembrie.

 

 

 

 

 

 

 

Mihaela Rotari

Share