Conducerea DIP și reprezentanţi ai Direcţiei medicale s-au întrunit într-o şedinţă de lucru

Conducerea DIP și reprezentanţi ai Direcţiei medicale s-au întrunit într-o şedinţă de lucru

Directorul adjunct al DIP, Igor Guja şi reprezentanţi ai Direcţiei medicale s-au întrunit într-o şedinţă de lucru, la 30 mai curent, cu consultantul Misiunii Comitetului Undă Verde (GLC) a OMS, Kai Blondal şi reprezentanţii Institutului de Ftiziopneumologie, Mihaela Manea şi Olga Sclifos.     

Potrivit DIP, în cadrul întrunirii, participanţii au pus în discuţie posibilitatea evaluării progreselor în introducerea noilor remedii antituberculoase în sistemul penitenciar, evaluării progreselor în implementarea Programului Naţional de Control al Tuberculozei 2016-2020, inclusiv cu rezistenţă medicamentoasă multiplă şi instruirea colaboratorilor în domeniul combaterii tuberculozei.

Totodată, oaspeţii au întreprins o vizită şi la Penitenciarul nr.16-Pruncul, care are statut de spital penitenciar, pentru a se familiariza cunivelul de asistenţă medicală acordată bolnavilor de tuberculoză.

La finele şedinţei, directorul adjunct al DIP, Igor Guja a subliniat importanţa colaborării între DIP şi GLC a OMS, precizînd necesitatea acordării serviciilor medicale de calitate tuturor deţinuţilor dar şi deschiderea spre o cooperare de succes în continuare.

Menţionăm că, potrivit unui studiu efectuat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, Moldova este printre ţările cu cele mai bune practici de prevenire şi control al tuberculozei rezistente în cadrul instituţiilor penitenciare.

Mihaela Rotari

Share