Viceministrul Transporturilor, la Montreal: “Faceți cunoștință, ea este Natalia” (foto)

Viceministrul Transporturilor, la Montreal: “Faceți cunoștință, ea este Natalia” (foto)

“Faceți cunoștință, ea este Natalia. Această imagine a fost făcută, în urmă cu câteva luni, de fiul ei mai mare – Sergiu, care locuiește și lucrează aici, în Montreal și vorbește cu mama lui, folosind serviciile video chat”- acesta a fost un exemplu din discursul viceministrului Transporturilor Vitalie Rapcea prezentat la Forumul Aviatic Internațional „IWAF2015”, în contextul plecărilor moldovenilor peste hotare.

Viceministrul a continuat: “Natalia nu știe prea multe despre OACI, ea cel mai probabil, nu știe că Republica Moldova este un stat membru OACI, care urmărește să pună în aplicare standardele și practicile internaționale în domeniul aviației civile(SARP). Ceea ce știe Natalia este că, doi dintre cei trei copii ai ei sunt aici, în Canada și pentru ea, aviația este industria care scurtează distanța dintre ea și copiii săi. Air Canada, împreună cu Air Moldova, sunt companiile care-i pot aduce fiii și nepoții acasă, în condiții de siguranță, în decurs de 12 ore”.

natalia

Rapcea a spus că, Republica Moldova are nevoie de OACI, deoarece aceasta oferă metodologiile și instrumentele necesare pentru punerea în aplicare a standardelor și practicilor recomandate (SRP), care conduc la un zbor în condiții mai bune, mai sigure și mai accesibile, ceea ce reprezintă o condiție necesară pentru dezvoltarea economică a țării. “Cooperarea dintre Republica Moldova și OACI este imperativă, deoarece aceasta permite cea mai bună informare despre tendințele globale în aviația civilă, punând la dispoziția statelor membre cele mai bune practici din domeniu”, a mai spus el.

“Sunt aici, astăzi, pentru a mă asigura că oameni ca Natalia vor putea să-și vadă rudele mai des, cu costuri mai mici și cu un impact minim pentru mediu. Știu că acest lucru este posibil și știu că, cu ajutorul și asistența OACI, acest lucru este realizabil”, a continuat demnitarul.

Rapcea a mai spus că, prezența sa la această tribună demonstrează că la Forumul Mondial al Aviației Civile, din 2015, nici o țară nu a fost neglijată, astfel, realizându-se sloganul acestui extraordinar eveniment.

Mihaela Rotari

Share