Un moldovean a devenit milionar peste noapte, la Londra

Un moldovean a devenit milionar peste noapte, la Londra

Un moldovean de numai 24 de ani, care lucrează la Londra în calitate de hamal, a câștigat, cu un bilet de 2 lire, 1.000. 000 de lire sterline (circa 1.300.000 de euro). Tânărul se numește Ilie Ciorici și este de baștină din satul Ciuciuleni, Hâncești, notează evzmd.md.

El locuiește în capitala Marii Britanii în chirie cu o familie din sat și noutatea l-a ținut treaz toată noaptea.

Ilie a procurat biletul de la un chioșc și l-a răzuit pe loc, aflând imediat și valoarea câștigului său. Nu este vorba de un joc de loto, ci de o loterie care îți permite să vezi pe loc dacă te-ai ales sau nu cu ceva în pungă. Proaspătul milionar a acceptat biletul de 2 lire în loc de rest.

La 8 decembrie curent, băiatul a consultat horoscopul și a plasat pe pagina sa de Facebook că la capitolul job, prezicerile astrale lasă de dorit. „Capitolul financiar aduce multe surprize plăcute, în special până în preajma datei de 18 decembrie”, îi preziceau astrele, fapt care s-a adeverit.

El mai are o soră și familia norocosului o duce destul de bine, ținând cont de faptul că mama lor e plecată de mulți ani în Italia, la muncă. În sat a rămas doar tatăl băiatului, care, spun colegii lui, la învățătură înregistra un nivel mediu.
De mai bine de jumătate de an, băiatul locuia la Londra, îndeplinind diferite munci, între care la o spălătorie de mașini, ultimul serviciu, pentru care era plătit la oră, fiind cel de hamal. Salariul pe care îl încasa de la englezi îi permiteau un mod de viață modest. Ilie a absolvit Academia de Poliție și în Anglia a ajuns cu pașaportul românesc. Milionul îl va ridica abia după Revelion, statul britanic urmând să încaseze 20% din suma totală.

Maria Roșca

Share