Un bărbat din raionul Taraclia – antrenorul lui Conor McGregor

Un bărbat din raionul Taraclia – antrenorul lui Conor McGregor

Serghei Piculschi, originar din Albota de Sus, Taraclia, este antrenorul renumitului luptător de arte marțiale mixte, Conor McGregor, din 2007. Cei doi s-au cunoscut la Dublin. Serghei a ajuns în Irlanda, pentru niște investigații medicale, după ce, în timpul unei lupte a suferit o traumă gravă.

Piculschi s-a născut în R. Moldova, în satul Albota de Sus. La vârsta de 6 ani, tatăl său l-a înscris la școala locală de lupte. Frecventând școala câțiva ani, Serghei a fost transferat la liceul din Ceadîr – Lunga, unde a nimerit la emeritul antrenor și campion al URSS și R. Moldova la lupte, Saveliu Chioroglo. După un turnir și o traumă i s-a spus că maximum ce va putea face va fi să-și fiarbă o cafea, scrie Curentul.md cu referire la gagauz.md.

Makgregor-640x422

Peste câțiva ani, Piculschi a absolvit universitatea din Chișinău și s-a mutat în Florida, pe baza unei vize studențești. A calculat să călătorească timp de 4 luni, dar totul s-a întins timp de 2 ani: a devenit antrenor în școală și pentru prima dată a făcut cunoștință cu diferențele școlii sovietice și cele americane.

Serghei a devenit un antrenor în toată firea după lecțiile cu un luptător, din care timp de un an a crescut un campion al statului. Atunci, Piculschi a decis că trebuie să se miște mai departe în această direcție.

După doi ani trăiți în SUA, trauma veche a revenit. Durerile s-au intensificat, iar Serghei cu greu putea merge. I-a fost destul de greu să apeleze la serviciile medicale din SUA și în ajutor i-a venit sora sa, care făcea practică medicală în Irlanda.

În timpul tratamentului, Serghei vizita sala de forță, unde a întâlnit doi polonezi. Piculschi a observat că ei se antrenau în echipament și a făcut cu ei cunoștință, iar mai târziu a aflat că în Dublin este o sală bună – SBG (clubul lui John Cavan, antrenorul lui McGregor). În consecință, ei s-au înțeles acolo să se lupte. Cavan deodată a observat urechile „rupte” ale lui Piculschi și la mijlocul antrenamentului l-a rugat să se poziționeze în cerc pentru a se lupta cu toți pe rând până nu-l vor doborî. Timp de 2 cercuri nimeni nu a putut face acest lucru.

După un an de antrenament la clubul SBG, Serghei s-a împrietenit cu Cavan și Conor, a devenit cel are a pus bazele lui McGregor. Piculschi crede că tehnica irlandezului este mult mai bună decât cea a lui Habib.

Mihaela Rotari

Share