UEFA Playmakers. În vizită la L.T. Mihail Stratulat din com. Boșcana și I.P. Gimnaziul Răculești

UEFA Playmakers. În vizită la L.T. Mihail Stratulat din com. Boșcana și I.P. Gimnaziul Răculești

Federația Moldovenească de Fotbal se implică prin grijă și atenție în desfășurarea sesiunilor proiectului inedit UEFA Playmakers, implementat în cluburi, școli sportive și în instituții de învățământ din Republica Moldova. Natalia Ceban, managera proiectului „UEFA Playmakers Moldova”, a vizitat în această săptămână centrele Playmakers: L.T. Mihail Stratulat din com. Boșcana și I.P. Gimnaziul Răculești din s. Răculești, în care desfășoară ediția a 5-a a programului.

Principalul obiectiv al vizitei a fost participarea la sesiunile desfășurate de centru și manifestarea sprijinului Federației Moldovenești de Fotbal în dezvoltarea și extinderea acestui proiect la nivel local. Totodată, întâlnirea a reprezentat o bună oportunitate de a discuta cu micile amatoare de fotbal și antrenorii lor despre felul în care decurg antrenamentele, dar și ce dificultăți întâmpină.

Timp de 40 de minute, fetele din Liceul Teoretic „Mihail Stratulat” din comuna Boșcana și din Gimnaziul Răculești din s. Răculești, ambii din raionul Criuleni, s-au distrat și s-au jucat conform ghidului „Encanto”, mottoul activităților din această ediție fiind „MAGIE”. Cu ajutorul personajelor, fetițele descoperă lumea fotbalului, socializează și formează noi prietenii. Sesiunea a fost condusă de antrenorii Iurie Arsenie, Larisa Scripnic, Tatiana Leșan, Mariana Malai și Angela Dombrovschi.

La finalul antrenamentului, fiecare fetiță a primit câte un cadou din partea FMF.

Amintim că din luna aprilie s-a dat startul etapei a 5-a a proiectului UEFA Playmakers, care are la bază povestea „Encanto”. Astfel, fetițele implicate în proiect imită personajul preferat Disney, fiind o parte a programului de dezvoltare a fotbalului feminin – UEFA PLAYMAKERS Disney.

Share