AGEPI  a organizat un Follow-up cu genericul „Industrii creative: de la idee la business”

AGEPI a organizat un Follow-up cu genericul „Industrii creative: de la idee la business”

Pe 18 noiembrie, Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, a organizat un Follow-up cu genericul „Industrii creative: de la idee la business”. Aproximativ 150 de persoane au participat la evenimentul, care s-a desfășurat la Moldexpo.

Scopul evenimentului a fost promovarea importanței industriilor creative, precum și evidențierea soluțiilor care ar impulsiona creșterea economică în acest domeniu.

Follow-up-ul a fost deschis de către Directorul general AGEPI, Lilia Bolocan, care a vorbit despre activitățile de promovare și susținere a domeniului industriilor creative în Republica Moldova.

De asemenea, Andrei Chistol, șef al cabinetului ministrului educației, culturii și cercetării, a prezentat o informație privind implementarea în Republica Moldova a Programului UE Europa Creativă și oportunitățile oferite antreprenorilor din domeniul industriilor creative.

În continuare, au urmat speakerii:

  • Arnold Vahrewald, expert internațional în domeniul proprietății intelectuale;
  • Olga Radu, președintele Asociației Companiilor din Industriile Creative;
  • Iurie Bădicu, compozitor, producător şi critic muzical;
  • Vlad Costandoi, Director Sens Music, președintele Asociației Naționale a Industriei Muzicale;
  • Daniela Burlaca, actriță, regizor și membru fondator la Teatrul „Studio Geneza Art”;
  • Alexandrin Buraga, arhitect, antreprenor;
  • Dumitru Talmazan, specialist Digital comunicare.

Vorbitorii și-au împărtășit din experiența proprie și au vorbit despre potențialul substanțial al sectorului industriilor creative, care ar putea fi un atu important în dezvoltarea socială și economică a Republicii Moldova.

În ultimii ani, industriile creative din Republica Moldova cunosc o dezvoltare rapidă. Studiul realizat în 2014 la nivel național, la solicitarea AGEPI, cu suportul Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale, a confirmat că, şi în Republica Moldova, industriile creative pot fi considerate un sector important care influenţează creşterea economică şi creează noi locuri de muncă.

Atmosfera în cadrul evenimentului a fost distinsă de către formația 7 Klase.

AGEPI a dat startul discuţiilor despre importanța industriilor creative încă de pe 14 noiembrie, în cadrul unui eveniment cu genericul “Bucătăria industriilor creative”. Atelierul a fost găzduit de Lo Chef – Studiou Gastronomic. În cadrul evenimentului, Directorul general AGEPI, Lilia Bolocan; compozitorul, producătorul şi criticul muzical, Iurie Bădicu; Directorul general al Casei de Filme OWH TV STUDIO, Virgil Mărgineanu și actrița, Mihaela Strâmbeanu și-au pus şorţurile de bucătărie și au preparat colțunași.

În timp ce au gătit, invitații au discutat despre industriilor creative. Discuțiile despre importanța acestui sector, au continuat în cadrul Follow-up-ului: „Industrii creative: de la idee la business”.

Evenimentele dedicate industriilor creative s-au încadrat în seria de activități organizate de AGEPI în contextul Expoziției Internaționale Specializate „INFOINVENT”, ediția a XV-a, care a avut loc în perioada 15-18 noiembrie, la Moldexpo.

Puteți urmări Follow-up-ul: „Industrii creative: de la idee la business” aici: https://www.privesc.eu/Arhiva/78897/Seminarul-cu-genericul–Industrii-creative–de-la-idee-la-business-

Mihaela Rotari

Share