Secretarul general al Guvernului explică scopul utilizării banilor publici în vederea întreținerii paginii www.gov.md

Secretarul general al Guvernului explică scopul utilizării banilor publici în vederea întreținerii paginii www.gov.md

Secretarul general al Guvernului, Lilia Palii, a primit întrebarea „Văd pe pagina http://gov.md/ro doar materiale de promovare a imaginii șefului executivului: nenumărate imagini ale acestuia, completate de informații lacunare despre vizite, întrevederi… Care este scopul utilizării banilor publici în vederea întreținerii acestei pagini?” în cadrul unui interviu acordat pentru www.media-azi.md.

Palii a spus că „pagina oficială a Guvernului Republicii Moldova reprezintă o platformă informaţională care conţine mai multe categorii de informaţii şi vizează toate aspectele activităţii Executivului, inclusiv cu privire la şedinţele Guvernului,  paginile oficiale ale ministerelor şi autorităţilor publice guvernamentale, precum şi trimiteri la diverse pagini informaţionale, cum ar fi: Portalul serviciilor publice, Date guvernamentale deschise, Harta asistenţei externe, Portalul ce oferă informaţii despre oportunităţile de finanţare a afacerilor site-ul cariere.gov.md, care include toată informaţia despre funcţiile vacante în instituţiile publice, Portalul Diasporei, cel al Consiliului Economic al Prim-ministrului şi multe alte surse informaţionale relevante”.

„Dacă vă referiţi la compartimentul ”Noutăţi”, acesta conţine mai multe informaţii cu privire la activitatea prim-ministrului, însă nu doar acestea. De exemplu, în perioada primelor 10 luni ale anului curent, în acest compartiment au fost plasate peste 650 de comunicate şi informaţii, dintre care 380 (circa 60 la sută) se referă la evenimentele cu participarea prim-ministrului, alte 270 (peste 40%) sunt ştiri despre deciziile, obiectivele, evenimentele importante ce vizează activitatea Guvernului Republicii Moldova, în general”, a menționat ea.

Secretarul general al Guvernului a spus că e necesar de menționat că o asemenea abordare poate fi găsită şi în cazul altor guverne.

„Acest lucru se explică şi prin faptul că agenda oricărui prim-ministru este un subiect de interes sporit din partea unui auditoriu foarte divers, de la mass-media şi publicul larg, până la partenerii externi”, a adăugat ea.

Lilia Palii mai menționează că „pagina web a Guvernului este o carte de vizită a unei țări, o resursă informațională importantă care ar trebui dezvoltată și asigurată traducerea în mai multe limbi de circulație internațională”. „Vom fi bucuroși să primim și idei constructive pentru design – ul compartimentelor existente, inclusiv a portalului Cancelariei de Stat”, a conchis ea.

Doina Secrieru

 

Share