SE Bordnetze SRL (SEBN MD) susține dezvoltarea sportului moldovenesc

SE Bordnetze SRL (SEBN MD) susține dezvoltarea sportului moldovenesc

SE Bordnetze SRL, unul dintre cei mai importanți producători de cablaje auto din Republica Moldova cu sediul în orașul Orhei, a procurat şi livrat o barcă nouă clasa Dragon E12 Clubului Sportiv „Gondiu Dragon” din această localitate. Barca a fost transmisă astăzi, în cadrul unui eveniment organizat pe malul lacului din Orhei, la sediul Clubului Sportiv.

Pe parcursul anilor 2016-2017, sportivii din oraşul Orhei au cucerit mai multe medalii la Campionatul Europei şi Campionatul Mondial, în pofida faptului că, Clubul Sportiv „Gondiu Dragon” nu dispunea de o barcă pentru antrenamente.

Igor Corman, directorul SE Bordnetze SRL, a declarat în cadrul evenimentului: „Îmi face o deosebită plăcere să fiu alături de voi astăzi la această ceremonie de donație a bărcii. Noi suntem o întreprindere în dezvoltare cu tot mai mulți angajați, peste o mie deja, cărora le oferim locuri de muncă. Pe lângă acest lucru ne interesează ce se întâmplă și în comunitatea în care activăm și încercăm să reacționăm la necesitățile care sunt. Am implementat deja câteva proiecte în școlile din Orhei și cu multă plăcere am răspuns solicitării Școlii sportive de a achiziționa această barcă. Ştiu că, copii din Orhei au numeroase succese, sunt medaliați la campionatele europene și nu numai. Începând cu această zi, numărul victoriilor va crește. Mă bucur că sunt atât de mulți sportivi aici. Nu ne rămâne decât să le spunem să fie într-un ceas bun, iar noi vom fi alături și vom încerca să susținem Școala și pe viitor”.

Prezent la eveniment, Tudor Golub, președintele raionului Orhei, a declarat: „Spuneam şi cu alte ocazii că aș fi vrut ca acei ce reprezintă sectorul real să aibă o implicare mai mare în proiectele sociale. Înțelegem că în business scopul principal este profitul, dar apreciem pe această cale că SE Bordnetze SRL a fost receptivă la diverse doleanțe de ordin social. Școala raională sportivă din Orhei activează de peste 60 de ani și în acești ani zeci de generații de sportivi de performanță s-au antrenat aici pentru a ne duce faima dincolo de hotarele țării. Mulțumesc şi pe această cale pentru implicarea domnului Corman. Sunt sigur că împreună vom reuși să facem mai multe lucruri bune pentru Orhei”.

Eduard Caramov, președintele Federației Sportive Naționale Dragon Boat, a spus că, conducerea Federaţiei salută acţiunile de implicare ale companiei SEBN MD în dezvoltarea şi promovarea sportului pentru copii şi a modului sănătos de viaţă. „Este o investiţie în viitorul copiilor din oraşul Orhei, care se ocupă cu canotajul în cadrul Clubului Sportiv din localitate. Mulţumim companiei SEBN MD pentru această achiziție atât de necesară şi sperăm la o colaborare reuşită de lungă durată în folosul societăţii şi dezvoltării sportului în Republica Moldova”, a menţionat el.

Vitalie Patraș, directorul Școlii sportive din Orhei, a declarat: „Copii sunt viitorul nostru, fără copii nu avem viitor. Ei trebuie să aibă cu ce se ocupa, iar de astăzi, cei de la Școala sportivă din Orhei vor avea posibilitatea să se antreneze cu o barcă modernă. Până acum la acest capitol am avut incomodități. Astăzi vreau să mulțumesc conducerii SE Bordnetze SRL, personal domnului Corman, dar și întregii sale echipe pentru acest frumos dar”.

O alocuţiune în cadrul evenimentului a avut şi antrenorul emerit la kaiac-canoe, Nicolae Gondiu: „Visul meu personal și al elevilor în ultimii 4 ani a devenit astăzi realitate datorită unui om cu inimă mare – directorul SE Bordnetze SRL, Igor Corman. Vom avea posibilitatea să ne deplasăm de 4-5 ori pe an la Drochia sau Bălți pentru a însuşi „secretele Dragonului”. Îi spun directorului Corman că ne vom strădui ca de la Școala sportivă să iasă copii pregătiți atât fizic, cât și spiritual pentru a face față provocărilor și a aduce faimă sportului moldovenesc”.

Având acces la antrenament şi echipament modern, copiii din Clubul Sportiv „Gondiu Dragon” vor putea deveni sportivi de valoare și vor reprezenta cu mândrie culorile drapelului Republicii Moldova la diverse competiţii internaţionale, inclusiv la Jocurile Olimpice.

De notat că suma investiţiei SEBN MD în acest proiect constituie 6 500 euro.

SE Bordnetze SRL este unul dintre cei mai importanți producători de cablaje auto din Republica Moldova. Proiectul de investiții este implementat în cadrul Zonei Economice Libere Bălți, subzona Orhei. Compania a fost înregistrată în decembrie 2015 și este o filială a Sumitomo Electric Bordnetze SE, care este un producător global în domeniul industriei automotive, cu 33 de mii de angajați din 15 țări.

Mihaela Rotari

Share