Scafandrii au fost supuşi testărilor în mai multe domenii (video)

Scafandrii au fost supuşi testărilor în mai multe domenii (video)

Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale desfăşoară testarea scafandrilor. Examenele sunt susţinute de angajaţii care au trecut cursul de instruire şi desfăşoară misiuni subacvatice. Peste 40 angajaţi ai Serviciului Situaţii Excepţionale au susţinut ieri probe teoretice şi practice pentru a confirma capacităţile în domeniu, anunță serviciul de presă.

Scafandrii sunt supuşi testărilor în mai multe domenii, iar de datoria fiecăruia e să reziste condiţiilor dificile de lucru. În cadrul examenului practic angajaţii serviciului au făcut scufundări în echipamente speciale şi au improvizat misiuni de salvare. Mai mult, pentru ca examenul să fie considerat complex, salvatorii au susţinut probe şi la acordarea primului ajutor calificat, cunoştinţe necesare în misiuni pentru salvarea sinistraţilor.

În cadrul Serviciului Situaţii Excepţionale astfel de examene au loc la sfârşitul fiecărui an, pentru a reconfirma capacităţile angajaţilor în domeniu.

Pe parcursul anului 2015, echipele de scafandrieri ai Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale au desfăşurat 37 misiuni subacvatice. Serviciul de scafandrieri a fost constituit începând cu anul 1993. La moment, în Serviciul Situaţii Excepţionale activează peste 60 de scafandri care efectuează misiuni subacvatice de salvare a persoanelor şi recuperarea sinistraţilor.

Doina Secrieru

Share