Sacrificarea puilor – în vizorul autorităților

Sacrificarea puilor – în vizorul autorităților

Specialiștii Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) participă la o misiune de experți privind protecția puilor în timpul sacrificării, în perioada 10 – 14 noiembrie 2014, anunță serviciul de presă al instituției.

La instruire participă specialiștii ANSA din următoarelor structuri: Serviciul sănătatea și bunăstarea animalelor, Serviciul supraveghere furaje și alte produse, Serviciul supravegherii identificării și mișcării animalelor, Serviciul supravegherea unităților de producere carne roșie, carne de pui și ouă pentru consum.

Evenimentul este organizat de către misiunea TAIEX, cu participarea experților europeni: Adina Ciurea, Șef Serviciu bunăstare, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor din România, Sever – Bogdan Putin, consilier superior, DSVSA Arad.

Scopul misiunii este implementarea procedurii de monitorizare a puilor destinați producției de carne în abatoare (monitorizarea documentelor de însoțire a lotului către abator, procedura de transportare, debarcare, agățare, asomare și sângerare).

Maria Roșca

Share