Reprezentanții FMF contribuie la dezvoltarea platformei de monitorizare și evaluare a proiectului FIFA F4S

Reprezentanții FMF contribuie la dezvoltarea platformei de monitorizare și evaluare a proiectului FIFA F4S

Orașul Doha a găzduit recent seminarul de referință privind implementarea unui sistem digital de monitorizare și evaluare pentru programul FIFA Football for Schools (F4S). Grupul de experți, format din reprezentanți ai asociațiilor membre FIFA, s-a adunat pentru a discuta în detaliu despre acest program.

FIFA a selectat 13 asociații din întreaga lume pentru a organiza panelul de experți care au lucrat intens timp de două zile pentru a dezvolta un plan de acțiune pentru monitorizarea și evaluarea programului F4S. Federația Moldovenească de Fotbal a fost reprezentată de Diana Bulgaru, care a prezentat proiectul Fotbal în Școli în Moldova și a contribuit la dezvoltarea platformei digitale de monitorizare și evaluare.

Mansour Al-Ansari, secretarul general al Asociației de Fotbal din Qatar, a salutat deschiderea seminarului, subliniind legătura strânsă dintre sport și educație și angajamentul comun față de viitorul copiilor din întreaga lume. Dezbaterea s-a concentrat asupra impactului programului F4S asupra celor 40 de milioane de copii care au beneficiat deja de el și asupra identificării celor mai bune instrumente și abordări pentru măsurarea acestui impact.

Fatimata Sidibe, directorul F4S, a subliniat importanța monitorizării și evaluării pentru a măsura cu exactitate impactul programului și a facilita implementarea acestuia în cadrul asociațiilor membre. Pentru a îndeplini această misiune, 13 asociații din șase confederații FIFA au convenit să colaboreze cu FIFA și partenerii săi pentru a conceptualiza și implementa un sistem digital de monitorizare și evaluare. Acest lucru se aliniază viziunii globale a FIFA și cu eforturile de a face fotbalul accesibil și benefic pentru toți copiii din lume.

Seminarul a evidențiat deja succesul inițiativei F4S în Moldova, unde peste 350 de școli au adoptat programul și peste 600 de profesori folosesc aplicația F4S. Participanții s-au angajat să depășească obstacolele și să beneficieze la maximum de acest program la nivel global. Următorul pas important va fi testarea instrumentului digital de monitorizare și evaluare în cele 13 asociații participante, pentru a învăța lecții și a trage concluzii înainte de implementarea la scară largă.

Peste jumătate dintre asociațiile membre FIFA s-au înscris deja în F4S, subliniind importanța și angajamentul global față de această inițiativă.

Share