Premieră! Un frate și o soră au arbitrat împreună un meci din Divizia Națională

Premieră! Un frate și o soră au arbitrat împreună un meci din Divizia Națională

În etapa a 18-a a Diviziei Naționale, în meciul Sheriff – Dacia Buiucani 0-0, a avut loc un episod inedit pentru fotbalul nostru. În premieră, un frate și o soră au făcut parte din brigada de arbitri într-o partidă din cadrul primei ligi valorice a fotbalului moldovenesc. Este vorba despre Andrei și Natalia Ceban, care au oficiat meciul de la Tiraspol la centru, respectiv la tușă, informează OFICIAL.

Natalia Ceban a intrat în istoria fotbalului moldovenesc și ca prima reprezentantă a sexului feminin care a arbitrat un meci din Divizia Națională. S-a întâmplat în aprilie 2016, când Natalia a făcut parte în calitate de asistent din brigada de arbitri care a condus partida Academia – Dacia 0-3.

Andrei și Natalia Ceban mai au o soră, Svetlana, care la fel a fost arbitru de fotbal. Mai mult decât atât, Svetlana Ceban Patraș a fost arbitru de centru FIFA.

photo-1604867106--0

În prezent, Moldova are 2 arbitri centrali FIFA în activitate, la feminin: Oxana Cruc și Natalia Clipca. Plus alte două asistente FIFA: Natalia Ceban și Maria Bucliș-Posmac.

Doina Secrieru

Share