Oaspeții-surpriză de la Delfinariul din Chișinău

Oaspeții-surpriză de la Delfinariul din Chișinău

Recent deschis la Chişinău, Delfinariul „Nemo”,  printre spectatori, un grup de deţinuţi din custodia Penitenciarului nr.4-Cricova împreună cu familiile lor, anunță Departamentul Instituțiilor Penitenciare.

În comunicat se spune că, în timpul spectacolului, patru delfini şi două foci au impresionat publicul cu un show de excepţie, care a inclus sărituri în apă, jocuri cu mingea şi diverse acrobaţiuni.

Evenimentul a fost şi mai special încît alături de deţinuţi au fost şi copiii, soţiile şi rudele care îi susţin şi îi ajută să revină în societate. Aceştia, fiind încadraţi în cîmpul muncii în sistemul penitenciar au reuşit din salariul lunar să achite biletele pentru toţi membrii familiilor prezenţi la spectacol.

Cu această ocazie, atît deţinuţii cît şi copiii acestora au avut posibilitatea să admire şi acvariul din incinta delfinariului, care cuprinde diferite specii de peştişori.

Alături de deţinuţi, a fost prezent şi directorul adjunct al DIP, Igor GUJA şi alţi reprezentanţi ai instituţiei.

„Am organizat o astfel de ieşire pentru persoanele din detenţie şi considerăm că, deţinuţii încadraţi în programul de pregătire pentru eliberare trebuie să petreacă mai mult timp cu copiii şi familiile lor, astfel încît, aceşti oameni să se reîncadreze în societate dar şi să petreacă un timp într-un alt mediu decît cel de după gratii”, a menţionat la finele spectacolului, directorul adjunct al DIP, Igor GUJA.

După vizionarea show-ului, deţinuţii suprinşi cu adevărat au mulţumit organizatorilor pentru transformarea unei zile obişnuite în una de sărbătoare.

Menţionăm că, de vizita la Delfinariul „Nemo” au beneficiat deţinuţii, care sunt incluşi în programul de pregătire pentru eliberare.

Maria Roșca

Share