O treime din Foaia de parcurs privind agenda reformelor prioritare nu a fost realizată

Prim-ministrul Pavel Filip a prezidat ședința Comisiei guvernamentale pentru integrarea europeană din 29 iunie a.c., în cadrul căreia a fost examinat stadiul actual al implementării Foii de parcurs privind agenda reformelor prioritare.

Potrivit informaţiei actualizate, 68% din angajamentele asumate prin acest document au fost realizate, o altă parte fiind în proces avansat de realizare. Totodată, s-a menționat faptul că termenul de punere în aplicare a prevederilor Foii de parcurs expiră într-o lună, ceea ce impune un ritm sporit de definitivare a tuturor acțiunilor planificate.

De asemenea, membrii CGIE au audiat informaţiile prezentate de instituțiile abilitate cu privire la rezultatele reuniunilor comune cu Uniunea Europeană pe marginea implementării prevederilor Acordului de Asociere, în cadrul sub-comitetelor pentru economie, aspecte sociale și sectoriale, în domeniul sanitar și fito-sanitar, al celui pentru libertate, securitate și justiţie, precum și privind drepturile omului.

Conform constatărilor comune, Republica Moldova a înregistrat progrese pe toate dimensiunile menţionate în cadrul discuțiilor cu partenerii europeni. Totodată, au fost analizate punctual restanţele existente la anumite capitole și soluţiile pentru înlăturarea acestora.

 Maria Roșca

Share