Moment istoric pentru fotbalul moldovenesc! S-a lansat Academia FMF

Moment istoric pentru fotbalul moldovenesc! S-a lansat Academia FMF

Federația Moldovenească de Fotbal a lansat astăzi, 15 februarie, cu mare entuziasm și încredere primul curs al Academiei FMF. Modulul de debut poartă denumirea simbolică „Bazele Managementului Sportiv” și este adresat managerilor sportivi din industria fotbalului nostru, dar și tuturor celor pasionaților de sport, care doresc să-și consolideze cunoștințele și abilitățile în acest domeniu în continuă schimbare. Lansat la inițiativa FMF, în colaborare Federația Română de Fotbalacest program inovator își propune să ofere o perspectivă comprehensivă asupra modului în care este gestionată industria sportului, punând accentul pe aspectele esențiale ale managementului eficient al organizațiilor sportive și echipelor la nivel național.

La deschiderea oficială a cursului, cu un cuvânt de salut a venit Corneliu Popovici, președintele Academiei FMF, care a subliniat importanța lansării unei astfel de inițiative în Republica Moldova. Buna desfășurare a evenimentului a fost asigurată de Dănuț Oprea, Directorul Tehnic FMF și de Alina Capațîna, delegat FMF și UEFA, membră a Academiei UEFA.

Participanții, 30 la număr, vor beneficia de expertiza unor profesioniști recunoscuți în domeniul sportiv, având ocazia de a studia aprofundat aspecte juridice și deontologice în sport, strategii de management financiar-contabil adaptate specificului sportului, tehnici de leadership și comportament organizațional, aplicate în contextul activităților sportive, precum și secretele marketingului sportiv și managementul de succes al evenimentelor sportive de amploare.

„Acest curs dedicat managerilor din domeniul fotbalului este o inițiativă formidabilă din partea FMF. Pentru mine acest domeniu este fascinant prin faptul că îmbin pasiunea pentru fotbal cu abilitățile de conducere și strategie. În prima zi de curs am aflat cum se implementează corect unele instrumente fundamentale legate de laturile financiare. Sunt curios să mă aprofundez în aspectele legate de leadership și compartimentul organizatoric, în vederea unei gestionari eficiente a clubului din care fac parte”, a menționat Radu Beșeti, manager al Școlii de fotbal Milsami Orhei.

„Această inițiativă a FMF umple un gol imens în peisajul fotbalistic din țara noastră. Este un curs cu adevărat unic, inexistent în oferta educațională din Republica Moldova și un pas semnificativ către dezvoltarea continuă și excelența în fotbalul național”, susține Sergiu Chirilov, director al Școlii Sportive Specializate de Fotbal Nr.1 din Chișinău.„Mă bucur că am ocazia de a participa la un astfel de curs, deoarece învăț lucruri noi. Informațiile dobândite sunt benefice pentru activitatea profesională și cea de manager, și sunt facile, aplicabile în relaționarea în cadrul clubului de fotbal.”, adaugă Dionis Secrieru, administrator FCM Ungheni.

Cursul „Bazele Managementului Sportiv” a Academiei FMF se va desfășura în perioada 15 februarie – 1 martie, în trei sesiuni care combină interacțiunea online pentru flexibilitatea participanților și sesiuni offline pentru o experiență practică autentică.

Sesiunile de instruire ale Academiei FMF reprezintă nu doar o oportunitate unică pentru profesioniștii din domeniul sportiv, ci și un pas semnificativ către consolidarea unei baze solide pentru dezvoltarea ulterioară a fotbalului în Republica Moldova.

Share