Marimea contează! Află cine are mai mare succes la femei: bărbatul înalt sau cel scund

Marimea contează! Află cine are mai mare succes la femei: bărbatul înalt sau cel scund

Cu parere de rau va spunem, domnilor, marimea chiar conteaza! Un studiu recent a demonstrat faptul ca barbatii scunzi au mai putine partenere sexuale decat cei inalti.

O echipa de cercetatori de la Chapman University din Statele Unite a ajuns la concluzia ca femeile prefera barbatii mai inalti decat ele. Asa se face ca barbatii care n-au avut norocul sa creasca prea mult in inaltime nu au noroc nici in dragoste. Cu toate astea, mare nu inseamna neaparat si bun, intrucat cercetatorii spun ca au aflat cu surprindere ca barbatii inalti nu au intotdeauna si o viata sexuala satisfacatoare.

Potrivit ele.ro, oamenii de stiinta au chestionat 60,058 de femei si barbatii heterosexuali carora le-au intocmit o fisa care indica inaltimea, greutatea si numarul de parteneri pe care i-au avut. S-a constatat ca numarul mediu de parteneri pentru barbatii si femeile cu varsta cuprinsa intre 30 si 44 de ani a fost opt. Totusi, 29% dintre barbati si 23% dintre femei au raportat mai mult de 14 de parteneri.

Cat priveste inaltimea, barbatii mai scunzi au avut, in medie, cinci partenere, in veme ce barbatii inalti, sapte.

Dr. David Frederick, un profesor de psihologie la Universitatea Chapman din California, e de parere ca inaltimea conteaza atunci cand vine vorba despre atractia sexuala. „E posibil ca femeile sa isi fi stabilit un anumit prag de inaltime dupa care se ghideaza atunci cand iau in calcul potentialii parteneri, astfel ca cei scunzi nu au la fel de multe sanse”, spune Chapman.
Barbatii cu o greutate medie si cei supraponderali au raportat un numar mai mare de parteneri sexuali comparativ cu cei mai slabuti. In schimb, femeile supraponderale nu au avut acelasi succes la barbati ca cele mai slabute. „De vina poate fi faptul ca ele sunt nemultumite de greutatea lor, motiv pentru care nu vor sa isi arate trupurile. Ar putea avea mai putini parteneri sexuali si pentru ca au probleme mari de sanatate”, spune profesorul Chapman.

Rezultatele studiului au fost publicate in revista Evolutionary Psychology.

Share