MAIA: “În urma unui atac raider, staţiunea „Codrul”  a fost acaparată de un grup de persoane”

MAIA: “În urma unui atac raider, staţiunea „Codrul” a fost acaparată de un grup de persoane”

Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA) dezminte informațiile din presă precum că, cei 80 de angajaţi ai Staţiunii Tehnologico – Experimentale „Codrul” ce nu au salarii  de mai bine de opt luni

“De facto întreprinderea dată nu mai este în subordinea Ministrului Agriculturii şi Industriei Alimentare. În urma unui atac raider… staţiunea tehnologico – experimentale „Codrul”  a fost acaparată de un grup de persoane. Instanţa de judecată a numit un administrator care nu este subordonat Ministerului Agriculturii. Mai mult decât atât, instanţa a interzis orice intervenţie a ministerului în activitatea administratorului staţiunii tehnologico – experimentale „Codrul””, se spune într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei, Ministerul a sesizat organele de resort ( Procuratura Generală, MAI, SIS, CNA) “referitor la aceste acţiuni ilegale, acoperite de instanţa de judecată, dar la moment careva acţiuni concludente nu sunt”.

“De menţionat că la data iniţierii procedurii de insolvabilitate (octombrie 2013), datorii salariale curente faţă de angajaţi nu existau”, subliniază sursa citată.

Precizăm că,  angajații Staţiunii Tehnologico-Experimentale „Codrul” și-au cerut recent, salariile printr-o acțiune în stradă. La fel, ei au făcut  și anul trecut. Conducerea instituției a spus însă că nu are bani pentru achitarea salariilor. Staţiunea Tehnologico-Experimentală „Codrul” se ocupă descreşterea fructelor şi legumelor pentru cercetări în agricultură, potrivit publika.md.

 

Mihaela Rotari

 

 

Share