Cel mai modern centru de diagnostic din țara a fost inaugurat

Cel mai modern centru de diagnostic din țara a fost inaugurat

Laboratorul clinic diagnostic din cadrul Centrului Republican de Diagnosticare Medicală (CRDM) a fost inaugurat ieri, 11 noiembrie, curent. Laboratorul a fost renovat capital şi dotat cu echipament medical de ultimă generaţie.

La ceremonia de inaugurare a celui mai modern laborator din Republica Moldova a fost prezent şi preşedintele Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, care a specificat că laboratorul va fi conectat la sistemul informaţional integrat din Republica Moldova, dar şi la alte laboratoare din străinătate.

„În baza acestei conexiuni, oricare medic din orice colţ al ţării, dar şi de peste hotare, va avea acces la analizele pacienţilor, fără să fie necesară deplasarea fizică a bolnavului. Acest lucru este foarte important. Datorită utilajului medical modern, analizele vor fi efectuate cu cea mai mare precizie pentru a putea fi prescris tratamentul adecvat. Pacienţii vor beneficia de metode de diagnosticare inovaţionale, care până în prezent nu s-au efectuat în laboratoarele din Republica Moldova. Am demonstrat că atunci când este voinţă şi determinare, putem implementa proiecte de anvergură pentru sistemul de sănătate”, a spus Vlad Filat.

La rândul său, ministrul Sănătăţii, Andrei Usatîi, a menţionat că laboratorul va contribui la îmbunătăţirea investigaţiilor, majorarea productivităţii serviciilor şi minimalizarea erorilor.

„Orice cetăţean va beneficia de serviciile prestate de laborator în baza poliţelor de asigurare. În plus, laboratorul va deveni un centru de coordonare şi instruire a personalului medical în domeniu”, a menţionat ministrul.

Pentru renovarea şi dotarea laboratorului Centrului Republican de Diagnosticare Medicală au fost alocate 35 de milioane de lei.

Maria Roșca

Share