MAI găzduiește un seminar internațional

MAI găzduiește un seminar internațional

Ministerului Afacerilor Interne găzduiește seminarul Coridorului Internațional de Transport Europa-Caucaz-Asia (TRANCECA), cu genericul “Siguranța rutieră în Republica Moldova – necesitatea unor măsuri urgente”, în perioada 4-7 noiembre, curent.

La deschiderea seminarului au participat viceministrul Afacerilor Interne, Serghei Diaconu, şeful secţiei pentru cooperare a Delegaţiei Uniunii Europene în RM, Aneil Singh și Secretarul Național TRACECA în Moldova, Andrei Cuculescu.

Scopul principal al mesei rotunde constă în unirea eforturilor structurilor de stat şi a organizaţiilor obşteşti, necesare pentru soluţionarea problemelor ce ţin de securitatea traficului rutier în RM, precum și implementarea auditului de siguranța rutieră.

De asemenea, la finele seminarului, va fi elaborat Planul National de Acțiuni menit să asigure redresarea situaţiei în domeniul siguranţei traficului rutier.

Proiectul, finanțat de UE, atrage atenția asupra necesității susţinerii acţiunilor în domeniul siguranţei rutiere și scăderii numărului accidentelor de circulație și a consecințelor acestora pentru victime.

Programul TRACECA a luat fiinţă cu ocazia Conferinţei de la Bruxelles, din 3 mai 1993. La această Conferinţă a fost încheiat un acord pentru implementarea unui program de Ajutor Tehnic, finanţat de către Uniunea Europeană pentru dezvoltarea coridorului de transport pe direcţia Vest – Est din Europa cu traversarea Mării Negre prin Caucaz şi Mării Caspice cu ieşire la Asia Centrală.

 

 

 

 

 

 

 

 

Mihaela Rotari

Share